Voedselbedeling in Mol.
Volledig scherm
Voedselbedeling in Mol. © Gemeente Mol

EU maakt ruim 14 miljoen euro vrij voor voedselhulp in België

België ontvangt 14,3 miljoen euro aan bijkomende middelen uit het Europese herstelfonds REACT-EU om steun te bieden aan het toenemend aantal mensen dat nood heeft aan voedselhulp. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag meegedeeld.

 1. Hoe Frank Vandenbroucke (Vooruit) de minimumpensioenen wil hervormen: soepeler voor parttimers, strenger voor zware ‘uitbollers’
  PREMIUM

  Hoe Frank Vandenbrou­c­ke (Vooruit) de minimumpen­si­oe­nen wil hervormen: soepeler voor parttimers, strenger voor zware ‘uitbollers’

  Strenger voor wie na een loopbaan van 30 jaar amper nog werkt, soepeler voor vrouwen die deels thuis bleven voor de kinderen. Maar ook: eenvoudiger te berekenen. Vicepremier en pensioenexpert Frank Vandenbroucke (Vooruit) hield zich in de pensioendiscussie lang gedeisd - en dat doet hij eigenlijk nog steeds. Maar recent legde hij wel een voorstel op de regeringstafel om de minimumpensioenen te hervormen. Het Laatste Nieuws kon er de hand op leggen. Dit stelt hij voor.
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.