Etienne Schouppe neemt afscheid van nationale politiek

Bij de voorstelling van de CD&V-lijsten voor Vlaams-Brabant is gisterenavond gebleken dat senator en oud-NMBS-baas Etienne Schouppe (71) geen kandidaat meer is en dus na elf jaar afscheid neemt van de nationale politiek.

 1. Schouppe heeft twijfels bij keuze voor nieuwe spoorbaas

  Schouppe heeft twijfels bij keuze voor nieuwe spoorbaas

  CD&V-politicus en voormalig spoorbaas Etienne Schouppe twijfelt eraan dat de nieuwe NMBS-structuur tegen 2014 op poten zal staan. Daarnaast is Schouppe ook bezorgd over de keuze van de regering voor topfiguren zonder spoorwegervaring. Schouppe zegt niet dat de nieuwe NMBS-topman Frank Van Massenhove en transitiemanager Jean-Pierre Hansen onbekwaam zijn voor hun functie. "Maar om de NMBS echt op de rails te krijgen zal er ervaring nodig zijn en zal er zo snel mogelijk moeten samengewerkt worden", aldus Schouppe in Terzake.
 2. Schouppe verdedigt indicatoren die maatschappelijke vooruitgang meten

  Schouppe verdedigt indicato­ren die maatschap­pe­lij­ke vooruit­gang meten

  Senator Etienne Schouppe (CD&V) heeft een wetsvoorstel ingediend om naast het bruto binnenlands product (bbp) een set van aanvullende indicatoren uit te werken, die op een eenvoudige manier informatie moet verschaffen over de evolutie van de levenskwaliteit en de sociale vooruitgang in de samenleving. "Het moet met andere woorden een handig instrument worden om de duurzame economische groei te kunnen meten in een brede maatschappelijke context", aldus Schouppe. Zijn voorstel werd door de overige meerderheidspartijen meegetekend.
 1. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"