ANP
Volledig scherm
© ANP

Erkenning van Covid-19 als beroepsziekte uitgebreid naar cruciale sectoren

Werknemers die tijdens de lockdown in een cruciale sector of essentiële dienst werkten en het coronavirus opliepen, kunnen die ziekte laten erkennen als beroepsziekte. Eerder was Covid-19 al erkend als beroepsziekte voor werknemers actief in de gezondheidszorg. Maar die erkenning is nu uitgebreid, melden ministers van Sociale Zaken Maggie De Block, van Ambtenarenzaken David Clarinval en van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

7 reacties

 • Marcel Praet

  1 jaar geleden
  En de echtgenotes van verpleegkundigen die het opgedaan hebben ?
 • yves snauwaert

  1 jaar geleden
  En wat met de mensen in de logistieke sector. En onze chauffeurs die dagelijks alles hebben uitgeleverd. Ach ja mevrouw de minister we zijn maar werkmensen he. Graag een antwoord
 • Dirk Tuymans

  1 jaar geleden
  En de arbeiders in de fabrieken die dag en nacht zijn blijven werken? Natuurlijk worden die overgeslagen. Die mogen wel de premies gaan betalen dat ze massaal hebben uitgedeeld. Ik had natuurlijk niks anders verwacht..Straf dat de horecapersoneel dit nog niet kunnen inroepen. Ze zouden nog durven ook.
 • Patrick Rasschaert

  1 jaar geleden
  De Block wil een eenheidsstatuut en gaat ze dan ook de niet zelfstandigen de mogelijkheid geven om de BTW op betaalde goederen te recupereren? Iedere zelfstandige wil onafhankelijk zijn en zijn eigen boontjes doppen maar wel de rechtszekerheid en de voordelen van niet zelfstandigen. Nog een bewijs dat Open VLD een partij is voor de zelfstandigen ondernemers en NIET voor de werkende bevolking wat ze altijd willen laten uitschijnen.
 • Marc Spandel

  1 jaar geleden
  In 't kort gezegd... extra voordelen voor 'overheidspersoneel' op kap van 'de crisis' en de 'gewone' belasting- en verzekering betalers. Leve het onschendbare 'statuut'!