Infectiologe Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Infectiologe Erika Vlieghe. © Wannes Nimmegeers

Erika Vlieghe: “We bevinden ons in een perfecte storm”

“Een pandemie onder controle krijgen duurt jaren”, zegt Erika Vlieghe, infectiologe en voorzitster van de expertengroep GEMS die de overheid adviseert, in een interview met Knack dat vandaag verscheen. “Het lijkt me onverstandig om een kerstfeest met vijftig gasten te plannen.”

 1. Zorgsector heeft er genoeg van: “We werken niet meer in normale omstandigheden", vertelt intensivist Dominique Benoit (UZ Gent) bij HLN LIVE

  Zorgsector heeft er genoeg van: “We werken niet meer in normale omstandig­he­den", vertelt intensi­vist Dominique Benoit (UZ Gent) bij HLN LIVE

  In het UZ Gent waren alle intensieve bedden gisteren bezet. “We werken niet meer in normale omstandigheden", aldus Dominique Benoit, intensivist bij het UZ Gent aan HLN LIVE. “Dat betekent dat we niet meer aan de norm voldoen om kwaliteitsvolle zorg te geven." Gisteren nog werd de oproep gedaan aan alle ziekenhuizen in ons land om niet-noodzakelijke ingrepen per direct twee weken uit te stellen. En ook het personeel in de ouderenzorg slaakt een noodkreet.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 3. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen
  3

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen

  Het leven wordt duurder en dat merk je als je naar de supermarkt gaat. Onder meer de prijs van voeding swingt de pan uit. Voor wie wil besparen, geeft Gunther Devisch van Promojagers België voortaan elke maand een overzicht van de aanbiedingen en promoties die je die specifieke maand niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat je elk jaar op 21 juli net over de grens grote kortingen kan krijgen op allerlei soorten (fris)dranken en dagdagelijkse producten? En dat je bij IKEA op een eenvoudige manier nog 10 procent extra kan scoren bovenop de solden? Een overzicht.