Infectiologe Erika Vlieghe, voorzitster van adviesraad GEMS.
Volledig scherm
Infectiologe Erika Vlieghe, voorzitster van adviesraad GEMS. © BELGA - Dalemans

Erika Vlieghe waarschuwde begin mei al en nu annuleert Pukkelpop: “Moeilijke, maar veiligste beslissing”

De beslissing om Pukkelpop dit jaar toch niet te laten doorgaan, lokt op sociale media heel wat teleurgestelde en boze reacties uit. “Ik begrijp dat dit voor veel mensen hard aankomt”, zegt infectiologe Erika Vlieghe. “Dit zal ongetwijfeld een moeilijke beslissing zijn geweest, maar in mijn ogen is het wel de juiste.” Als voorzitster van adviesraad GEMS liet ze begin mei al verstaan dat het voorstel van de regering om grote festivals toe te staan in augustus “haaks stond” op wat de experts hadden voorgesteld.

22 reacties

 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Top besluit. Wat mij betreft komt het nooit meer.
 • Daisy Vanreet

  1 jaar geleden
  Het vergt veel moed om te blijven prediken in deze woestijn. Het is een troost voor de meer intelligenten onder ons dat deze wetenschappers toch blijven verwittigen.
 • Freddy Duschek

  1 jaar geleden
  Kan mevr. Vlieghe ook uitleggen hoe het komt dat in IJsland waar 85 % van de bevolking volledig gevaccineerd is de coronacijfers terug sterk stijgen ?
 • Anita Willems

  1 jaar geleden
  Ze hadden naar de virologen moeten luisteren.schuld van de Vlaamse regering altijd opnieuw en de croo heeft hem laten misleiden.geluk dat we Van Den Broeck nog hebben.en wij dragen allemaal de kosten.
 • alain schils

  1 jaar geleden
  Een festival organiseer je voor eigen plezier en/of om anderen plezier te gunnen. Als ik morgen in mijn tuin de rolling stones laat opdraven, zal ik dat zelf mogen bekostigen. Waarom moet er belastinggeld worden verkwist aan deze organisaties die bij vorige edities veel geld hebben verdiend ? Er worden toch zoveel wetten gestemd, maak er dan eentje waarbij de politici persoonlijk mogen opdraaien voor de kosten.