Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Erika Vlieghe. © ID / CHRISTOPHE DE MUYNCK

Erika Vlieghe vindt augustus te vroeg voor festivals: “GEMS steunt voorstel premier niet”

Erika Vlieghe, voorzitter van de GEMS, vindt het onvoorzichtig om al in augustus festivals te laten doorgaan. Dat idee lanceerde premier Alexander De Croo eerder vandaag, en hij lijkt daarvoor brede politieke steun te krijgen. Maar de GEMS steunt hem niet, zegt Vlieghe. “Wij zijn er net zoals de regering voorstander van om deze zomer steeds meer vrijheid aan de mensen terug te geven, maar voor moeilijk controleerbare massa-events met een internationaal publiek, vinden wij het in augustus echt nog te vroeg.”

89 reacties

 • JP Clemens

  1 jaar geleden
  Economie kan enkel maar draaien met een gezonde bevolking, een beter vaccinatie strategie met voldoende vaccins is de enige oplossing voor alles terug zijn normale gang te laten gaan! Om te produceren heeft men mensen nodig en doden en zwaar zieken kunnen niet produceren. Niet onze regering heeft vat op levering van vaccins, maar de Europese overheid, die gefaald heeft Welke zin heeft Europa nog buiten geld verkwisting en opvang van uitgerangeerde en onbekwame politiekers met hun uitgroeibanen ?
 • Jeroen Dekop

  1 jaar geleden
  GEMS met vliegen zal het land redden, maar de industrie zal verdwenen zijn. We zullen haar loon met schelpjes betalen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Een viroloog moet niet zelf in de massa gaan staan om te weten dat een virus zich dan gemakkelijk verspreidt. Maar een massamens zou beter niet oordelen over de wetenschappelijke kennis van een viroloog.
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Mvr Erika Vlieghe wanneer ga je op tv eens vertellen dat De Croo en Vandenbroucke en zijn vivaldi regering in het ziekenhuis beter komen helpen. die hebben totaal niets te doen .
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Eriva Vlieghe heeft heel zeker in het leven nooit aan een festival deelgenomen, laat staan er en meegemaakt. Maar ze gaat er als expert( ??) wel tegen te keer en confronteert zelfs de premier. Dit is een zelfgenoegzaamheid ten top. Commentaar geven over iets waar zij nooit mee te maken had. Eigenlijk is dit overschatting van haar bevoegdheden.