Volledig scherm
© ID/ Christophe De Muynck

Erika Vlieghe tempert hoerastemming: “Als cijfers verslechteren, moet je niet enkel naar onderwijs kijken”

Het aantal nieuwe besmettingen in ons land zit in dalende lijn, maar infectiologe Erika Vlieghe tempert de hoerastemming. Er zijn immers de Britse coronavariant, de ongunstige evolutie in onze buurlanden en tal van Belgische families die net op vakantie in het buitenland zijn geweest.

157 reacties

 • Paul Roymans

  2 maanden geleden
  Er is niet 1 expert die de waarheid in pacht heeft. Zij maken allemaal de meest voor de hand liggende veronderstellingen maar met voorbehoud zodat men ze nooit kan pakken op expliciet affirmatieve uitspraken.
 • patrick feyen

  2 maanden geleden
  Niet naar het onderwijs kijken maar die 1% vakantiegangers de schuld geven?
 • harry van den broeck

  2 maanden geleden
  waarom doet men de grenzen niet dicht, in plaats dat men de winkels in de greszones zou sluiten, dat ieder land het binnen zijn eigen grenzen oplost ,of is dat misschien te moelijk voor de HEREN in Brussel?
 • Peggy De Weerdt .

  2 maanden geleden
  @Davvy Debaere: ook wie gevaccineerd is , kan het virus nog verspreiden. Ik hoop dat veel mensen dat weten want dat blijkt precies niet gekend te zijn.
 • Monique Bosmans

  2 maanden geleden
  De politiekers kennen hun eigen inwoners niet voor iedereen even streng optreden en diegene die lak hebben aan de regeltjes laten betalen waarom bij 2de grote golf de grenzen naar buitenland sluiten als ze hier willen wonen en of werken kunnen ze hier ook blijven en niet naar familie om te feesten en dan terug komen gratis testen en niet aan quarantaine houden. Ook vakantiegangers skiërs e.d. Had niet gemogen. Bij 1st golf zoveel mensen die reeds geboekt hadden en niet mochten vertrekken.
 1. Huidige maatregelen in onderwijs blijven van kracht tot krokusvakantie: experts werken aan plan B om snel te kunnen ingrijpen

  Huidige maatrege­len in onderwijs blijven van kracht tot krokusva­kan­tie: experts werken aan plan B om snel te kunnen ingrijpen

  Het overleg tussen minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de verschillende onderwijspartners en de virologen om de situatie in de scholen te evalueren is afgelopen. De huidige maatregelen in het onderwijs blijven alvast tot de krokusvakantie van kracht, klinkt het op het kabinet van minster Weys. “We staan er beter voor dan de meeste andere landen, maar voorzichtigheid blijft geboden.”
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen