Infectiologe Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Infectiologe Erika Vlieghe. © Wouter Van Vooren

Erika Vlieghe over bedreigingen: “Het zou overmoedig zijn te zeggen dat ik niet angstig ben”

Al sinds het begin van de pandemie krijgen de corona-experts heel wat bagger, haatmails en ook bedreigingen over zich heen. Viroloog Marc Van Ranst leeft momenteel zelfs ondergedoken met zijn gezin. Ook infectiologe Erika Vlieghe krijgt het soms zwaar te verduren: “Het zou een beetje overmoedig zijn om te zeggen dat ik daar niet angstig over ben”, zegt zij.

1 reactie

 • Rudi A

  4 maanden geleden
  Ik denk niet dat ander virologen iets te vrezen hebben zij houden zich bij de zaak en mijden idiote discussies zijn sereen en zijn duidelijk Marc daarentegen zoekt dit alles net op en provoceert dat kan plezant zijn maar wat draagt dat bij tot de virologie zelfs nu hij bescherming geniet gaat hij zich moeien op sociale media en provoceert als men dan plots overreageert is men de dupe en marc lacht zich een breuk en wast zich de handen in onschuld vinger wijzend naar het crapuul , knap echt knap
 1. Marc Van Ranst jaagt aanhangers Jürgen Conings op stang in Telegramgroep: “Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht”

  Marc Van Ranst jaagt aanhangers Jürgen Conings op stang in Telegram­groep: “Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht”

  Viroloog Marc Van Ranst is in de nacht van dinsdag op woensdag opgedoken op berichtendienst Telegram in een groep van aanhangers van de voortvluchtige beroepsmilitair Jürgen Conings. Daar daagde hij de aanwezigen uit met enkele commentaren, zo ontdekte VRT NWS. Van Ranst bevestigde aan de redactie dat het wel degelijk om hem ging en dat het “niet slim” was. Later reageerde hij bij Radio 1: “Het is niet omdat ik in een safehouse zit, dat ik me monddood laat maken.”
 2. Bart en Christine vertrokken op droomcruise naar Middellandse Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmerrie”

  Bart en Christine vertrokken op droomcrui­se naar Middelland­se Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmer­rie”

  Ze hadden er lang naar uitgekeken en zondag was het eindelijk zover: gepakt en gezakt stonden Bart Op de Beeck (42) en zijn vrouw Christine Vandenberghe (52) uit Ternat op de kade in Venetië om in te schepen voor een droomcruise op de Middellandse Zee. Speciale handdoek om te zonnen op het dek en chique outfits in de koffer om voluit te kunnen genieten van de gala-avonden aan boord. Het liep anders. De handdoek ligt nu op een matras tussen de openstaande balkondeuren van een klein hotelkamertje langs een drukke Italiaanse weg. En de leuke kleren zitten nog precies waar ze zaten: in het valies. Want Bart legde een positieve coronatest af vlak voor ze aan boord gingen. En daarmee veranderde hun droomreis op slag in een ware nachtmerrie.
 3. "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtoffers gevallen"

  "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtof­fers gevallen"

  Als het Belgische leger eind augustus een dag langer actief was gebleven op de luchthaven van Kaboel, "waren er zeker Belgische slachtoffers gevallen". Dat heeft kolonel Tom Bilo gezegd op een persconferentie waarop Defensie een balans heeft voorgesteld van de operatie 'Red Kite' de evacuatieoperatie uit Afghanistan. Volgens Chef Defensie Michel Hofman is de balans van die complexe en risicovolle operatie positief. "De operatie was een succes en we hebben tegen een achtergrond van opeenvolgende crisissen en operaties de weerbaarheid van onze organisatie kunnen bewijzen", aldus Hofman.
 4. Dronken koppel steelt twee politievesten uit commissariaat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”
  Brugge/Brussel

  Dronken koppel steelt twee politieves­ten uit commissari­aat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”

  Van lef gesproken. Een 28-jarige man uit Sint-Pieters-Woluwe en zijn 25-jarige Sloveense vriendin beklommen begin dit jaar een stelling aan een politiecommissariaat in Brugge. Ze drongen het gebouw binnen via een raam, waarna de man twee politievesten stal. Nadien ging het koppeltje doodleuk paraderen op de parking van een hotel. Het parket vorderde voor beiden een celstraf.