Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © David Legreve

Erika Vlieghe: "Nog te vroeg om mondmaskers in de klas af te schaffen"

Het nog te vroeg om het mondmasker niet langer te verplichten in de lagere school. Dat heeft infectiologe Erika Vlieghe gezegd in De Ochtend op radio 1. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens had er deze ochtend voor gepleit om de mondmaskerplicht voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zo snel mogelijk af te schaffen.

14 reacties

 • Robert DE REU

  1 maand geleden
  Inderdaad Patrick W, volledig met je eens, daarbij is ook een grote reden die mondmaskers zijn een miljoenen winsten zaak geworden, en fabrikanten en investeerders zien dat uiteraard niet graag verdwijnen, dus met de virologen en Politiekers in hun kielzog zullen we ze nog wel een hele tijd dragen.
 • Patrick Wallaert

  1 maand geleden
  Voor die Erika Vliege zal het ook nooit goed zijn . Die is nu eens met niets akkoord . Als het van haar moest afhangen dan lopen we allemaal voor de rest van ons leven met een mondmasker op alhoewel dit niet bewezen is dat het echt helpt .
 • gunther maegh

  1 maand geleden
  Mondmasker in de klas af? Blijkbaar heeft die persoon geen school gaande kinderen. Zelfs met mondmasker breken er corona besmettingen uit in school, zelf ondervonden bij onze kinderen GROTE uitbraak!!!! Bent u zelf voorzichtig en dan krijg je het in u huis door de oooh zo veilige scholen. Dank u overheid!
 • Juliette Francois

  1 maand geleden
  Vorig jaar mondmaskerplicht dankzij Vlieghe. "Om ons ervan bewust te maken dat er een virus circuleerde en om afstand te houden" . Dat was wel wat grof en werd later bijgestuurd naar die BZN leuze van het WHO "ik bescherm jou, jij beschermt mij". En dat zou bewezen zijn... Het enige wat bewezen is, is dat het gewoon geen verschil maakt! Een vals gevoel van veiligheid creëren, dat is pas misdadig. Gelukkig hebben wereldwijd niet-politieke wetenschappers beslist dat het genoeg is!
 • Luc Vleminckx

  1 maand geleden
  Die moesten eigenlijk al afgeschaft zijn, de mondmaskers zijn al zo lang verplicht en toch zijn we al aan de derde golf denk na. Het is voor de volwassenen onwettig, dus zeker voor de kinderen. In open lucht moeten we die ook nog blijven dragen en toch is er een studie die zegt slechts één besmetting op duizend in open lucht.
 1. Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatregelen, maar “wordt niet laatste Overlegcomité over corona”

  Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatrege­len, maar “wordt niet laatste Overlegco­mité over corona”

  Het volgende Overlegcomité, gepland voor 16 juli, wordt niet het laatste over corona, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM Nieuws. Op dat Overlegcomité wordt er mogelijk wel beslist over het afschaffen van de meeste overblijvende coronamaatregelen, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie van vandaag. Ook moet het mogelijk zijn om het mondmasker zo veel mogelijk los te laten tegen september, “als de evolutie blijft zoals ze nu is”.