Erika Vlieghe maakt zich zorgen over geplande versoepelingen: “Heel veel op korte tijd”

Experten en artsen maken zich serieus zorgen over de geplande versoepelingen, omdat de coronacijfers nog altijd verre van ideaal zijn. “De ziekenhuizen liggen stampvol en vooral op intensieve zorgen”, zei Erika Vlieghe (UAntwerpen) bij VTM NIEUWS. “Wij hebben de indruk dat er niet voldoende tijd zal zijn om de hospitalisaties voldoende te laten dalen.”

143 reacties

 • Karim Fezoua

  4 weken geleden
  Ze maakt zich zorgen? Jonge dame, het wordt tijd dat je gevaccineerd wordt, zodat je het land kunt uitvluchten. Bye, bye!
 • Peter Van Grimbergen

  4 weken geleden
  Fien De coninck,een lockdown haalt niets uit.Wat wil je de mensen blijven opsluiten?Na een lockdown begint het opnieuw.Dus enige oplossing vaccineren en alles laten doorgaan zoals vroeger.
 • Linda Wellekens

  4 weken geleden
  Goed dat zij ook wat zorgen heeft, wij hebben hopen zorgen.
 • karel dillen

  4 weken geleden
  Ze zal natuurlijk weer gelijk krijgen en veel rapper dan ons lief is. De vorige golven zullen verbleken tov wat ons nog te wachten staat. En zeggen dat we tegen september alles veilig zouden kunnen openen als iedereen zijn pasje heeft
 • Yolande MARIS

  4 weken geleden
  Zeur over de echte haarden van besmetting,overvolle treinen en bussen, reizen toelaten is importeren van varianten maar ja,over het falende EU mag niets gezegd worden.Dat de elite van de sportwereld rondreizen en elkaar besmetten daar heeft u ook geen bezwaar tegen.Eis hulp van de regering ipv een hele bevolking op te sluiten omdat het zorgsysteem is afgebroken.Ziekenhuizen zijn bedrijven met een waterhoofd geworden ,met te weinig personeel die er echt toedoen .Dit virus is een blijver dus.
 1. OVERZICHT. Terrassen open, buitenbubbel van 10, extra knuffelcontact en avondklok op de schop: dit heeft het Overlegcomité beslist
  Play

  OVERZICHT. Terrassen open, buitenbub­bel van 10, extra knuffelcon­tact en avondklok op de schop: dit heeft het Overlegco­mité beslist

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije