Infectiologe Erika Vlieghe reageert afwachtend op de versoepelingen.
Volledig scherm
Infectiologe Erika Vlieghe reageert afwachtend op de versoepelingen. © BELGA

Erika Vlieghe: "Ik denk dat mensen uit zichzelf voorzichtig zullen blijven"

Infectiologe Erika Vlieghe reageert vrijdag afwachtend op de aangekondigde versoepelingen. "We zullen zien hoe de cijfers de komende weken evolueren. Ik denk dat de mensen uit zichzelf voorzichtig zullen blijven", klinkt het.

24 reacties

 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Dat je niet verkouden was het voorbije anderhalf jaar heeft niets met het mondmasker te maken, maar met je isolement.
 • Wendy Vandereyken

  2 maanden geleden
  Wie voorzichtig wil blijven en zijn mondmasker wil blijven dragen wanneer het niet meer nodig of verplicht is, moet dat maar doen. Daar heb ik geen probleem mee, zolang de andere mensen dan ook met rust worden gelaten en geen commentaar krijgen op hun gedrag.
 • Jan Desmet

  2 maanden geleden
  Toch ben ik van mening dat ze oprecht is, haar werk in deze goed doet. Voila !
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Moei u eens met uzelf ipv anderen te willen commanderen.Een dokter beslist niet wie een medische behandeling moet ondergaan ,dat beslist de patiënt.
 • Yannick Decorte

  2 maanden geleden
  Kunnen jullie niet eens andere 'experten' aan het woord laten?? Virologen, infectiologen,... die niet door de grote farmaceutica worden gesponsord!! Want iedereen weet toch dat Van Ranst geld krijgt van Glaxosmithklein, die toevallig ook bijzondere banden heeft met Pfizer. Toch raar dat de media enkel deze mensen aan het woord laat en al de anderen doodzwijgen. Zo deden ze het al met Geert Van den Bossche, een wereldwijd onafhankelijk viroloog. Maar wat hij beweert, zijn leugens volgens de media
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlijdens door coronavirus te voorkomen

  Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlij­dens door coronavi­rus te voorkomen

  Vaccinatie is erg doeltreffend om te voorkomen dat je overlijdt aan Covid-19. Dat is duidelijk te zien als je de Europese cijfers van de oversterfte bekijkt. Bulgarije is het land dat op dit moment de hoogste oversterfte optekent van heel de Europese Unie. Amper 20,5 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd en daarmee heeft het land ook de laagste vaccinatiegraad. België - waar 74 procent volledig gevaccineerd is - ziet momenteel een ondersterfte.