Volledig scherm
© BELGA

Erika Vlieghe: "Er is geen solide plan voor volgende golf”

Het coronavirus heeft tijdens de tweede golf zo hard kunnen toeslaan door een gebrek aan een gevoel van urgentie, de versnippering van bevoegdheden en het grote spanningsveld tussen externe experten en het beleid. Dat heeft infectiologe Erika Vlieghe vandaag verklaard in de bijzondere Kamercommissie bevoegd voor het onderzoek naar de aanpak van de epidemie in ons land. Ze vreest ook dat er geen solide plan is voor als er een nieuwe golf uitbreekt.

28 reacties

 • Joske Vermeulen

  1 maand geleden
  Vlieghe is ZELF deel van het probleem. We hebben 100 medische experten die, elk om beurt, hun mening verkondigen op tv. Meestal breken ze af wat politici op hun advies beslist hebben, zodat de bevolking denkt "tja, het heeft toch geen zin - waarom zouden ons dan aan die regels houden?". En al die medische experten hebben één ding gemeen met politici: ze behoren tot de 70% Belgen (cijfer van Geert Noels) die geen euro inkomensverlies lijden bij een lockdown.
 • Johan Goris

  1 maand geleden
  Ik word er onverschillig van. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Een derde golf zal de groepsimmuniteit verhogen. Kieper  dan de vaccins maar in de vuilbak.
 • Alfons Detemmerman

  1 maand geleden
  beleid ? hoe kan dit nu met een regering die bestaat uit 15 ministers en 5 staatssecretarissen, maar waarvan alle leden te samen amper 300000 voorkeurstemmen hebben behaald tijdens de verkiezingen. Dit is niet onze regering he.
 • Annie Broeckx

  2 maanden geleden
  De eerste golf ,de tweede golf ,de derde golf en dan een tsunami omdat het niet meer te betalen is.
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Ik geloof deze vrouw. België, de Titanic met 9 kapiteins, waar er reeds 17000 zwaar zieken over boord moesten. 
 1. Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"
  Play
  Missie Callcenter

  Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"

 2. Veld met 200.000 vlaggen licht op voor het Witte Huis
  Play

  Veld met 200.000 vlaggen licht op voor het Witte Huis