Professor Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Professor Erika Vlieghe. © BELGA

Erika Vlieghe: “Curves zijn dramatisch en angstaanjagend. Barometer is op weg naar rood”

Infectiologe Erika Vlieghe maakt zich grote zorgen over de aanhoudende stijging van de coronacijfers in ons land. In het actualiteitenmagazine De zevende dag noemde ze de curves “dramatisch” en “angstaanjagend”. “Mochten we al een coronabarometer hebben, zou die nu oranje zijn. Maar ons land is duidelijk op weg naar rood", waarschuwt ze. 

53 reacties

 • JP Clemens

  11 maanden geleden
  De natuur wreekt zich!!!! Dit is het gevolg van de huidige samenleving, als we onze levenswijze niet drastisch gaan herzien, minder egoïsme en meer respect voor de natuur en medemens en dier , wordt het onherroepelijk de ondergang van de mensheid, meer en meer virussen zoals het huidige Covid zullen gaan opduiken en zullen uiteindelijk niet meer te behandelen zijn!!!! De natuur laat niet met zich sollen en wreekt zich!!!!
 • simonne goderie

  12 maanden geleden
  Jammer ,maar dit scenario kon een kind van 5 jaar ook voorspellen en heeft men geen diploma voor voor nodig .Allemaal terug van vakantie uit besmette gebieden en vervolgens zonder enige vorm van testen de schooolpoorten en werkplaatsen vol laten lopen was allesbehalve slim.
 • Gerry Cle

  12 maanden geleden
  Veel jongeren zijn niet bereid om hun 'pleziertjes' te laten vallen om anderen en vooral ouderen te beschermen. Misschien moeten de boetes voor die overtreders wel significant omhoog om ze in de pas te krijgen.
 • jaak Peeters

  12 maanden geleden
  Ik mag het kennelijk niet zeggen, maar ik beweer het al heel lang. Dit virus is nu al overal. Dus met het opsluiten van mensen bereik je niets of bijna niets. We zullen het moeten uitzieken, zoals de WHO overigens zegt, hoe erg de ziekte ook is. Wat moet gebeuren is: gezond leven, dus goede voeding, hygiëne, de haarden niet opzoeken en stress vermijden. De rest is bladvullerij.
 • Jean-Paul Van der Borght

  12 maanden geleden
  VDB zal nog wel een staaltje van onnozelheid weggeven op tv 1+3=4 niet vergeten héé en alles is opgelost. Ik vraag mij hoe het komt dat politici ook besmet geraken die kennen de regels toch heel goed