BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Eric Van Rompuy: "Land zal nog lang in coma liggen"

 1. Flitsbezorger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

  Flitsbezor­ger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

  Na om en bij een jaar actief te zijn in ons land bekijkt flitsbezorger Gorillas al om ermee te stoppen. Om kosten te besparen bekijkt de startup volgens het Duitse ‘manager magazin’ om de Belgische, Italiaanse, Spaanse en Deense markten te verlaten. Managing director voor Gorillas België Martin Rückert ontkent aan onze redactie dat er een beslissing is genomen. “We zijn momenteel ons portfolio aan het beoordelen en zullen voor de vier landen in kwestie beslissen wat te doen nadat we alle strategische opties hebben geanalyseerd”, zegt PR-baas bij Gorillas Jeroen Vermeer in een reactie aan HLN.
 2. Bakken verontwaardiging over Panos dat brood en koffiekoeken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”
  Antwerpen
  74

  Bakken verontwaar­di­ging over Panos dat brood en koffiekoe­ken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”

  Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt La Lorraine, moederbedrijf van Panos, dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder.
 3. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 4. Octopusnota moet Vlaamse partijen terug op één lijn krijgen
  Update

  Octopusno­ta moet Vlaamse partijen terug op één lijn krijgen

  Vlaams minister-president Kris Peeters heeft vandaag in het VRT-programma De Zevende Dag alle Vlaamse partijen opgeroepen terug op één lijn te komen en daarbij de Octopusnota als leidraad te gebruiken. Men stopt langs Vlaamse kant ook best met voorstellen te lanceren die afwijken van die leidraad. Dat zou verdeeldheid kunnen creëren en zou de rol van koninklijk onderhandelaar Wouter Beke kunnen bemoeilijken, meent Peeters.