Volledig scherm
© unsplash

Erg besmettelijk virus (dat ook op honden kan worden overgedragen) doodt al 12 vossen

De afgelopen zes maanden zijn in de regio van Luik al twaalf vossen overleden door een besmettelijk virus. Het virus kan ook overgedragen worden op honden, meldt RTL Info. Hondeneigenaars in de regio krijgen daarom het advies om hun dier goed te vaccineren.

15 reacties

 • Hans van Brussel

  3 jaar geleden
  Het gaat om Distemper (hondenziekte). Je kunt je dierenarts vragen om een titerbepaling te laten uitvoeren om zo te zien of een eerdere vaccinatie effectief is geweest en er zo zeker van te zijn dat je hond beschermd is tegen deze ziekte.
 • An de Wever

  3 jaar geleden
  Mijn kiekens zullen er niet van wakker liggen
 • Vladimir De Leeuw

  3 jaar geleden
  Het novovirus dat volgens de britten door een geïnfiltreerde russische vos is overgebracht.
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  dit wel met een reden waarom onze voorouders vossen en wolven weg wilden vos voor dit, wolf honds dolheid
 • Daniel Patteet

  3 jaar geleden
  Welk virus?
 1. "Geef vrachtwagenchauffeurs vrijstelling voor Passenger Locator Form”

  "Geef vrachtwa­gen­chauf­feurs vrijstel­ling voor Passenger Locator Form”

  Transportfederatie Febetra wil dat het verplicht invullen van een Passenger Locator Form (PLF) wordt afgeschaft voor vrachtwagenchauffeurs. De federatie zegt dat nu het Overlegcomité overweegt om quarantaine en coronatest te verplichten voor wie minstens 16 uur in een rode zone is geweest, in plaats van de huidige 48 uur. "Voor professionele verplaatsingen is er een uitzondering op de quarantaine en test", zegt Febetra. "Maar al die PLF's leiden tot een hoop administratieve rompslomp.”
 2. LIVE. Boete van 250 euro voor terugkeerders die zich niet laten testen - Meer en meer scholen sluiten de deuren na besmettingen met corona
  Play

  LIVE. Boete van 250 euro voor terugkeer­ders die zich niet laten testen - Meer en meer scholen sluiten de deuren na besmettin­gen met corona

  Het aantal besmettingen daalt voor het eerst in meer dan twee weken. Het aantal opnames en overlijdens blijven dalen. De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis