Onder meer in Turnhout was de politie massaal aanwezig, nadat onbekenden op sociale media opriepen om "de stad op ze kanker kop te zetten".
Volledig scherm
Onder meer in Turnhout was de politie massaal aanwezig, nadat onbekenden op sociale media opriepen om "de stad op ze kanker kop te zetten". © BELGA

“Er zijn meer politieagenten dan betogers”: gevreesde coronarellen blijven voorlopig uit

Boezemde de massaal uitgerukte en indrukwekkende politiemacht de relschoppers angst in? Werden ze afgeschrikt door het voorspelde winterse weer? Of was er gewoon niemand die zin had om te rellen tegen de coronamaatregelen? Feit is dat de gevreesde opstanden in ons land zaterdag overal zijn uitgebleven. In Brakel daagden uiteindelijk meer agenten dan betogers op, in Antwerpen werden acht jongeren bestuurlijk aangehouden. Vandaag worden mogelijk nog wel problemen verwacht in Brussel, waar demonstranten verwacht worden in het centrum en aan de Heizel.

80 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Die jongeren zouden moeten beseffen wat er met hen zou gebeuren in Rusland, China of Iran. Dan zouden ze misschien beseffen wat vrijheid is en dat we die hier hebben. Dan moet die niet misbruikt worden om zich als vandaal uit te leven en anderen hun goed en leven te bedreigen. Die democratische vrijheden kan men slechts houden als men zich ook kan neerleggen bij maatregelen door een meerderheid die niet stroken met de eigen zienswijze. Het enige alternatief is een dictatuur van een minderheid.
 • Scheele Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Betogen of protesteren moet kunnen in mijn ogen ! Maar de boel kapot slaan van de gewone man met een winkel in de straat vind ik echt niet kunnen. Of auto's in brand steken waar een arbeider jaren moet voor sparen en er voor niets tussen zit foei. Als je dan echt resultaat wil bij een betoging moet je bij de machtige mensen te keer gaan ! Met een winkel te plunderen kom je nergens mee vooruit. Als je de oorzaak van ellende aanpakt dan ligt deze 100% bij de superrijken en niet in het centrum !
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  Politie tevreden vermits ze extra weekend en gevarenpremie krijgen om in hun buske te zitten.
 • Walter Decock

  2 maanden geleden
  Mevr. Krista Thijs, als al die betogers vreedzaam waren, hoe komt het dan dat er messen, boksbeugels, vuurpijlen en andere wapens gevonden zijn? Of dienden die om een appeltje te schillen, een feest te bouwen, hun tanden te poetsen? Droom maar verder, ook blanke relschoppers moeten aangepakt worden, de voetbalhooligans zijn toch zo braaf he.
 • dirk govaerts

  2 maanden geleden
  ach , straks gebeurt er weer iets met iemand met kleurtje en dan mogen de ordediensten weer niet optreden want dan moet er zachtaardig omgegaan worden met hun kiespubliek .Aldus de burgemeesters in koor
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!