"Er wordt pas gevuurd wanneer verdachte naar onze mensen of omstaanders richt”

Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is deze ochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Wanneer mogen speciale eenheden precies hun wapen gebruiken?

 1. Dikketruiendag ingezet met nieuwe naam: #iktrekhetmijaan

  Dikketrui­en­dag ingezet met nieuwe naam: #iktrekhet­mij­aan

  Dikketruiendag, die dit jaar plaatsvindt op 9 februari, verandert in #iktrekhetmijaan. "Wat we kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken of de verwarming lager zetten", luidt de redenering. Net zoals andere jaren is het de bedoeling dat klassen, bedrijven en lokale overheden haalbare klimaatacties opzetten. Al 360 organisaties, bedrijven, scholen en gemeenten hebben aangegeven mee te doen.
 2. LIVE. Van Quickenborne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoeking", hoofdverdachten stonden op terroristenlijst
  MERKSEM

  LIVE. Van Quickenbor­ne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoe­king", hoofdver­dach­ten stonden op terroris­ten­lijst

  Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is gisterenochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Hij maakte deel uit van een onderzoek naar vermeend rechts-extremisme en illegale wapenhandel. Bij hem thuis werden meer dan honderd wapens gevonden. Mogelijk was een bende een terreuraanslag aan het voorbereiden, maar een specifiek doel of tijdstip was er (nog) niet.
 1. Dit is wat we al weten over Yannick V. (36), die doodgeschoten werd bij huiszoeking: “Verzet wordt een morele plicht”
  PREMIUM

  Dit is wat we al weten over Yannick V. (36), die doodgescho­ten werd bij huiszoe­king: “Verzet wordt een morele plicht”

  “Verzamelaar militaria, sportschutter en interesse in al wat met macht te maken heeft.” Zo omschrijft de 36-jarige Yannick V. uit Antwerpen zichzelf op sociale media. De zwaarbewapende man die om het leven kwam na een vuurgevecht bij een huiszoeking in Merksem, verspreidde als ‘prepper’ handleidingen waarin hij beschrijft hoe gemakkelijk het is om aan wapens te raken en gelijkgezinden te vinden. Want volgens hem zou het einde van de wereld eraan kunnen komen. “Verzet wordt een morele plicht.”