Volledig scherm
PREMIUM
© ShutterStock

Er komt warm lenteweer aan, maar wat betekent dat nu voor het coronavirus?

Komend weekend en volgende week kunnen we genieten van heerlijk lenteweer, met temperaturen die vlot boven de 20 graden zullen stijgen. Maar wat betekent dat voor de uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land? Van virussen als verkoudheden en griep weten we dat ze beter gedijen in koude maanden, maar is dat voor Covid-19 ook het geval? De wetenschap is volop op zoek naar antwoorden. En de eerste studies lijken zowel goed als slecht nieuws te hebben.

22 reacties

 • Ronald Mergits

  10 maanden geleden
  Al eens gedacht dat landen waar het tropisch warm er ook veel airco's zijn. Waarschijnlijk de virusverspreider bij uitstek.
 • Erwin Van Roy

  10 maanden geleden
  Polunik alles ten zuiden van de evenaar is het herfst en zij ze richt g de di ter aan het gaan. Warmte help voor een minder snelle verspreiding. Maar niet voor een stop je kan bij 30 graden evenzeer de griep krijgen.
 • Juliette Francois

  10 maanden geleden
  Dat is het frustrerende met dit virus. Niemand weet wat er gaat gebeuren. Je hoort inderdaad de vertwijfeling bij de experten. Wanneer gaat het weg... wanneer komt het terug? Wanneer zal dat vaccin er zijn? En ondertussen alle die andere "niet-dringende" medische zorgen die voor onbepaalde tijd afgelast zijn... Geen zekerheden meer.
 • Polutnik Ronald

  10 maanden geleden
  Dat corona virus of Covid - 19 is een super virus , en kan zowel in koude en warme temperaturen blijven besmetten . Er zijn voorbeelden en aanwijzingen genoeg en is er geen onderzoek voor nodig met al die voorbeelden.
 • Norbert Corten

  10 maanden geleden
  Niemand weet het tot hiertoe.
 1. Onze opinie. Het is veel te vroeg voor die langverwachte zondag aan zee. Blijf daar weg
  PREMIUM

  Onze opinie. Het is veel te vroeg voor die langver­wach­te zondag aan zee. Blijf daar weg

  183 doden gisteren. Dat is slikken. 183 doden, dat zijn drie bussen vol senioren. 183 doden, dat is de tol van een vliegtuig vol Belgen dat neerstort. 183 doden, dat zijn immens veel tranen. Dat zijn er meer dan er gisteren in Italië vielen. Niet in absolute cijfers, maar in verhouding tot het inwonersaantal. 183 doden, daar haalden we gisteren zilver mee, verhoudingsgewijs, niet eens zo gek ver achter Spanje. 183 doden kun je op alle mogelijke manieren kaderen, maar wegcijferen kan je ze nooit. België heeft het virus goed te pakken. En vice versa.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo