Maurits Vande Reyde.
Volledig scherm
Maurits Vande Reyde. © BELGA

“Er dreigt een angstpsychose als ene gemeente maskers heeft en andere niet"

“We dreigen in een angstpsychose terecht te komen als de ene gemeente mondmaskers verdeelt onder haar inwoners en de andere niet”. Dat zei Maurits Vande Reyde (Open Vld) vandaag in het Vlaams Parlement. Welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) belooft overleg met minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). De Vlaams-Brabantse gouverneur raadt de gemeenten intussen aan om pas maskers te verdelen als er een gezamenlijke strategie afgesproken is.

29 reacties

 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Over "Mondmaskers in België" kunnen ondertussen al vele boeken geschreven worden. Voornamelijk thrillers, vrees ik...
 • Maurice Van den Eede

  1 jaar geleden
  Het federale niveau heeft sinds enige tijd de leiding in de strijd tegen het China-virus. Het is dus niet aan de 600 Belgische gemeenten om afzonderlijke initiatieven te nemen en nog minder om dikwijls uiteenlopende (her)interpretaties te doen van federaal overeengekomen maatregelen. Het is evenmin aan de orde dat de ruim 6.000 scholen in België allemaal hun eigen exit-strategie zouden bepalen. Het is nu hoogtijd om massaal mondmaskers aan de bevolking te bezorgen!
 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  Wat heb je nu aan één mondmasker? Je bent misschien één dag beschermt. Een politieke stunt van de burgermeester van Leuven, niets meer, niets minder.
 • Jean Donny

  1 jaar geleden
  Toont enkel aan dat federaal niet werkt! Een regering met alle bevoegdheden voor elk landsdeel. Minder politiekers en meer democratie zo snel mogelijk het is 5 na 12
 • Tania Malin

  1 jaar geleden
  Eerlijk? Ik begrijp er niks meer van, lees dat sommige gemeentes nog reserve hebben...andere bedrijven kochten er reeds voor de werknemers tegen dat het verplicht wordt. En in de zorg, waar mijn dochter stage loopt nu, moeten ze de mondmaskers hergebruiken wegens te kort aan beschermingsmateriaal. Onbegrijpelijk! Is dat de solidariteit ? Laat dat applaus dan maar zo en alle show, en zorg gewoon voor de nodige bescherming en tests van onze zorgenden! Wat voor een spel spelen ze eigenlijk?
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”