Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © VTM NIEUWS

Epidemioloog Van Damme over toenemend aantal coronabesmettingen: “Deel van bevolking moet wakker geschud worden”

Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt dag na dag opnieuw op in België. Waar is het verkeerd gelopen? Heeft de overheid kostbare tijd verloren door vorige week geen beslissingen te nemen in de Nationale Veiligheidsraad? Epidemioloog Pierre Van Damme liet in VTM Nieuws zijn licht schijnen over de stand van zaken rond Covid-19 in ons land.

47 reacties

 • Jos Van Den Driel

  11 maanden geleden
  Wat is al die bangmakerij wet zitten bijna aan de ondergrond van de curve, nauwelijks aantal doden, en nu gaan ze pas de vijs aandraaien?
 • Lawrence Van Damme

  11 maanden geleden
  Letterlijk elke keer er iemand persé bij mij in de lift wil stappen is het een 60-plusser. De vinger enkel naar de jongeren wijzen is te gemakkelijk. Maar dat houdt de aandacht wel weg van de politiek natuurlijk. We zullen nog wat meemaken als iedereen die persé op reis wou terug zal keren..
 • Roland Leurs

  11 maanden geleden
  Ze zeggen massaal dat het aan de vakantiegangers ligt, maar in regio nice, Monaco draagt iedereen een mondmasker, en is er geen paniek, iedereen blijft rustig en geniet van het mooie weer. En hier staat er al die maanden boetes op het niet dragen van een mondmasker. Hier hebben ze het gewoon direct verplicht! Bij ons zitten we met onbekwame politiekers en deels ook onbekwame virologen die al grove fouten gemaakt hebben. Ze moeten veel duidelijker zijn...
 • Jean-Paul Hanon

  11 maanden geleden
  een bubbel van 15, en dan nog alle weken een andere is zeker te groot.Dat is een signaal van alles kan en mag weer. Hou het bij een bubbel van 4 mensen. En geen concerten en voetbalwedstrijden met publiek tot er een vaccin is. En zwaarder beboeten voor mensen die de regels aan hun laars lappen. Stop ook met die flauwekul dat bepaalde groepen de boodschappen niet begrijpen of ontvangen. Indien je het nu niet weet dan heb je de vorige maanden op Mars verbleven.
 • Albert Jacobs

  11 maanden geleden
  De ganse kliek samen met de huidige regering zijn de ware schuldigen...ze hebben de economie voorrang gegeven in plaats van bescherming van de burgers en ook zijn ze niet hard genoeg opgetreden
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.