Pierre Van Damme
Volledig scherm
Pierre Van Damme © VTM Nieuws

Epidemioloog Pierre Van Damme over behoud van kleine sociale bubbel: “We kennen consequenties van de bubbel van 15”

De Nationale Veiligheidsraad introduceert nieuwe coronamaatregelen. Grote versoepelingen worden zoals voorspeld niet doorgevoerd, maar kleine aanpassingen voor onder meer de evenementensector zijn wel van toepassing, “zonder dat dat een risico heeft op het aantal besmettingen”, voorspelt epidemioloog Pierre Van Damme.

  1. LIVE. Premier De Croo: "We moeten niet continu van strategie veranderen" - Ziekenhuizen moeten overschakelen naar fase 2a
    Play

    LIVE. Ziekenhui­zen moeten overschake­len naar fase 2a - Premier De Croo: "We moeten niet continu van strategie veranderen"

    De coronacijfers blijven drastisch toenemen in België. Na hun Franstalige collega’s vinden nu ook de Vlaamse virologen dat een nieuwe lockdown moet overwogen worden. De teststrategie is sinds gisteren aangepast omdat laboratoria in ons land niet meer kunnen volgen. Intussen draaien de ziekenhuizen op volle toeren om ook de niet Covid-zorg te kunnen blijven bolwerken. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.