Professor Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Professor Pierre Van Damme. © BELGA

Epidemioloog Pierre Van Damme: “Bepaalde sectoren zullen moeten begrijpen dat ze misschien wel een jaar of anderhalf dicht zullen moeten”

Epidemioloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen heeft in een speciale commissie in het Vlaams Parlement brandhout gemaakt van de coronacommunicatie naar de bevolking. Volgens Van Damme is er nood aan een duidelijke boodschap, ook als het om slecht nieuws gaat. Hij gaf het voorbeeld van de evenementensector. “Bepaalde sectoren zullen moeten begrijpen dat ze misschien wel een jaar dicht zullen moeten”, klonk het.

30 reacties

 • guido todts

  11 maanden geleden
  Zit nu in griekkenland hier voel ik mij veel veiliger dan in belgie hier draaid men niet rond de pot en zegt men hoe het is hier mondkapjes in de suppermarkt en openbare gebouwen
 • oswald billiet

  11 maanden geleden
  Het is onrechtvaardig daarmee te dreigen. Het hele land doet zijn best. De schuld ligt niet bij de mensen maar er is wél het virus dat zich re-activeert.. Het zou nooit mogen dat dit de oorzaak is om bepaalde sectoren, zoals Vandamme zegt, te sluiten. We moeten dit gewoon doorstaan maar nooit, nooit onze economie opgeven. Het zal nu al vele jaren duren eer wij ons daarvan kunnen herstellen. De virologen hoeven dit ook in te zien.
 • Philippe Vanderauwera

  11 maanden geleden
  Al maanden aan een stuk lossen de virologen elkaar constant af in de media studio's om slecht nieuw te brengen. Ik vraag mij af wanneer deze door iedereen ondertussen goed gekende virologen (die tenslotte aanzien worden als de cremé de la créme in hun vak) er de tijd voor gaan vinden om in hun laboratoria eens mee op zoek te gaan naar een oplossing, bv. onder de vorm van een vaccin, zodat er ook eens goed nieuws naar buiten kan komen.
 • Joeri Verscheure

  11 maanden geleden
  Er zijn ook mensen met een andere mening die het niet de taak van de overheid vinden om vanalles te verbieden. De mensen kunnen zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen en hun sociale contacten beperken en mondmaskers dragen, zeker als je ouderen verzorgt of bezoekt.
 • Marie Vandam

  11 maanden geleden
  Van Damme heeft gemakkelijk praten hij heeft zijn job nog !
 1. HET DEBAT. Na het verplichte pensioen van Michel Wuyts en Frank Raes, moet iedereen zelf kunnen kiezen om door te werken?
  93

  HET DEBAT. Na het verplichte pensioen van Michel Wuyts en Frank Raes, moet iedereen zelf kunnen kiezen om door te werken?

  VRT wijst Michel Wuyts (64) en Frank Raes (67) de deur. De twee sportmonumenten moeten verplicht met pensioen. “Ik ben ontgoocheld dat het zo abrupt stopt. Ik had gehoopt op freelance of zelfstandige basis nog een tweetal jaar voort te kunnen doen”, reageerde Wuyts. Er komt heel wat kritiek op het gedwongen pensioen. Wat denk jij? Moet iedereen zelf kunnen kiezen om door te werken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.