Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Enquête: “Kwart bevraagde jongeren klopte reeds aan bij OCMW”

Meer dan een kwart van de jonge Belgen (jonger dan 30) die deelnamen aan een enquête die gevoerd werd door onderzoeksinstituut Indiville heeft al aangeklopt bij het OCMW. Drie op de tien geven aan al armoede te hebben gekend, een derde heeft regelmatig minder plezier door geldzorgen.

 1. Netwerk tegen Armoede: “Regering mist ambitie op vlak van armoedebestrijding”

  Netwerk tegen Armoede: “Regering mist ambitie op vlak van armoedebe­strij­ding”

  Volgens het Netwerk tegen Armoede "mist de Vlaamse regering de ambitie om echt het verschil te maken op het vlak van armoedebestrijding". De organisatie reageert daarmee op de Septemberverklaring van de regering-Jambon. "Kwetsbare mensen staan gedwongen aan de kant toe te kijken terwijl de kopgroep en het peloton - de middenklasse - zich losrijden", klinkt het. De organisatie dringt aan op extra inspanningen. "Elke euro besteed aan mensen in armoede verhoogt hun koopkracht en draagt bij aan onze welvaart".
 1. Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”
  PREMIUM

  Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ belden we dit weekend aan bij Lutgard Van de Perre (64) uit Tielen. Ze verloor 31 jaar geleden haar zoon bij een verkeersongeval. “Overal word je in het begin met die afwezigheid geconfronteerd. Jo at bijvoorbeeld heel graag aardbeien. Als ik die zomer aardbeien waste, moest ik soms op de zetel gaan liggen omdat ik zo moest huilen dat ik niet meer voort kon doen.”
 2. IN BEELD. Zo zag coronabetoging in Brussel eruit: ouders met kinderen, relschoppers en één alpaca
  Play

  IN BEELD. Zo zag coronabeto­ging in Brussel eruit: ouders met kinderen, relschop­pers en één alpaca

  De politie telde zowat 8.000 deelnemers tijdens de manifestatie tegen de coronamaatregelen in Brussel: een uiteenlopende groep van ouders met kinderen, brandweerlui in volle uitrusting, relschoppers én een alpaca. Uiteindelijke ontaardde de betoging in relletjes waarbij een groep betogers projectielen gooiden naar de politie en combi’s beschadigden. De politie zette op haar beurt het waterkanon en traangas in.