Pfizer is een van de farmabedrijven die met een coronavaccin op de markt komt.
Volledig scherm
Pfizer is een van de farmabedrijven die met een coronavaccin op de markt komt. © Photo News

Enquête: een op de drie huisartsen wil zich niet vaccineren

Er komt een campagne om huisartsen aan te moedigen om zich te laten vaccineren tegen Covid-19, en het ook aan te bevelen aan de patiënten. Uit een enquête van de Artsenkrant blijkt dat 37 procent - meer dan één op de drie - nog te veel vragen heeft bij het vaccin en het zélf niet zou gebruiken. De bevraging waaraan 830 huisartsen deelnamen, dateert van begin oktober, nog vóór de farmabedrijven uitpakten met de hoge effectiviteit van de vaccins.

51 reacties

 • Edwige Spiegel

  2 maanden geleden
  Wat een gezever en gefantaseer allemaal over iets dat op dit moment nog niet bestaat, noch voorhanden is   ...... Misschien voorlopig allemaal eerst even met de voetjes op de grond blijven en realistisch denken in plaats van de fantasie alweer op hol te laten slaan ...... (En trouwens, bevragingen, enquêtes, ..... zucht). Er wordt overigens nooit, noch nergens gemeld dat de vaccins slechts voor zoveel % veilig zoude zijn, wel dat ze waarschijnlijk voor zoveel % werkzaam kunnen zijn.
 • Noël Laperre

  2 maanden geleden
  En in 2023 wordt per accidentieel ongeluk ontdekt dat het vaccin steriliseert. Opgelost vraagstuk overbevolking. Wil dat nu net de meest nijpende mondiale kopzorg zijn.
 • Claudia Rosseel

  2 maanden geleden
  Een heleboel mensen hebben corona intussen gewoon doorgemaakt. Moeten die nog gevaccineerd?En kan men dit voor vaccinatie controleren?
 • Germaine De Boes

  2 maanden geleden
  Terecht!!De bijwerkingen op lange termijn zijn onvoldoende bekend...Ik geen vaccin!!
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Doe deze enquête eens opnieuw met de nieuwe resultaten van deze vaccins in plaats van cijfers te geven van twee maanden geleden!
 1. Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”
  243

  Geen afkoelings­week in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”

  Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter.
 2. Imam krijgt bevel grondgebied te verlaten na homofobe uitspraken, Somers wil erkenning moskee in Houthalen-Helchteren intrekken
  Houthalen-Helchteren

  Imam krijgt bevel grondge­bied te verlaten na homofobe uitspraken, Somers wil erkenning moskee in Houthalen-Helchteren intrekken

  Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) start de procedure om de erkenning van de Yesil Camii-moskee in Houthalen-Helchteren op te heffen. Er zou sprake zijn van homofobe uitspraken. Bij de moskee zelf komen ze uit de lucht vallen. “Als de imam aanstootgevende uitspraken deed, ligt hij buiten", zegt comitévoorzitter Mehmet Daghan, die tegelijk ook het geheel wil nuanceren. Vanavond houdt de moskee crisisoverleg. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft de Turkse imam intussen het bevel gegeven om het grondgebied te verlaten.
 1. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen

 2. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"