Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Enquête: 4 op de 10 bedrijven overwegen personeel te ontslaan, maar kwart van werkgevers is dringend op zoek naar extra medewerkers

UpdateIn een enquête van HR-bedrijf Liantis zeggen vier op de tien bevraagde Belgische ondernemers dat ze de intentie hebben om mensen te ontslaan om zo kosten te drukken. Dat schrijft ‘De Zondag’. Ook worden jobaanbiedingen kritischer bekeken.

35 reacties

 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Dure en oude paarden worden vervangen door jonge veulens. Desnoods vanuit het buitenland. Is hier al 70 jaar zo.
 • Joel Vandermeeren

  2 maanden geleden
  Zij die het afgeven op de vakbonden, gelieve dan alle verworven rechten die ze ooit voor jullie hebben verkregen deze dan ook afgeven zodat je terug in de tijd van Daens kan leven. Knus gezellig 7 dagen 7 werken en geen vakanties en dagen van langer dan 10h. Geniet ervan.
 • Andre Van Royen

  2 maanden geleden
  Vier op tien bedrijven overwegen personeel te ontslaan en de vakbonden gaan er voor zorgen dat het er nog meer zijn.
 • Rudy Van Daele

  2 maanden geleden
  Europa kampioen in het afnemen van spaarcenten van de gewone man en onze graaiers spelen natuurlijk graag mee. Dat men al eens begint met al die parlementen te halveren.
 • Tine Leut

  2 maanden geleden
  Werklozen hebben geen recht op het sociaal tarief. Ze krijgen een uitkering, meer niet. Afgunst is echt niet nodig.
 1. Premier De Croo bevestigt ruim 90 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpakket tot nu toe”
  Play

  Premier De Croo bevestigt ruim 90 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpak­ket tot nu toe”

  Ons land gaat militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. In totaal gaat het om 92 miljoen euro aan militaire steun, kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan op een persconferentie. Het gaat onder meer om luchtdoelraketten en machinegeweren. De totale waarde van alle geleverde en toegezegde militaire hulp staat nu op 223,4 miljoen euro. Daarnaast stuurt ons land ook voor 69 miljoen euro aan humanitaire hulp naar het door oorlog geteisterde land.
 2. Daar is de vierdagenwerkweek. Heb je er sowieso recht op? Hoe vraag je het aan? En kost het je iets?
  PREMIUM

  Daar is de vierdagen­werk­week. Heb je er sowieso recht op? Hoe vraag je het aan? En kost het je iets?

  Er is al veel inkt over gevloeid, maar vanaf volgende maandag is het echt zover: dan treedt de vierdagenwerkweek in werking. Werknemers die dat willen, kunnen vanaf dan hun baas vragen een voltijdse week in vier dagen af te werken, voor hetzelfde loon. Mag een werkgever zo’n aanvraag weigeren? En kan je nog terug naar de vijfdagenwerkweek? Juridisch expert Bart Vingerhoets van Securex beantwoordt uw meest gestelde vragen.
 3. Wat als je werkgever je op tijdelijke werkloosheid stuurt omwille van de energiecrisis ? Dit zijn je rechten en plichten
  PREMIUM

  Wat als je werkgever je op tijdelijke werkloos­heid stuurt omwille van de energiecri­sis ? Dit zijn je rechten en plichten

  De energiecrisis alleen al zorgde de voorbije maand voor 41.000 nieuwe tijdelijke werklozen, waaronder personeel van vloerbouwer Unilin in Wielsbeke, maar ook om andere economische redenen wordt vaak tijdelijke werkloosheid ingeroepen. Maar welke rechten en plichten heb je daarbij als werknemer? Hoe lang kun je dat statuut behouden? Wat krijg je uitbetaald? En wat als het ook op langere termijn slecht blijft gaan bij je werkgever? Marijke Beelen, juridisch adviseur bij hr-dienstverlener Acerta, geeft advies.