Op 8 juni vorig jaar mochten de terrassen opnieuw open, zoals hier op de Gentse Vrijdagmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 8 juni vorig jaar mochten de terrassen opnieuw open, zoals hier op de Gentse Vrijdagmarkt. © Wannes Nimmegeers

Enkel de terrassen open? Meerderheid horeca-uitbaters wil het niet: “Enkel als regering betaalt bij regenweer”

Als het van de meeste horeca-uitbaters afhangt, openen ze helemaal wel of helemaal niet. Een tussenoplossing waarbij enkel de terrassen open zijn, zien ze niet zitten: 55 procent is resoluut tegen. Vier op de tien zien het zitten — op voorwaarde dat de overheid hen financieel steunt.

 1. Scherpe reacties na Septemberverklaring: "Ongelofelijk dat er niets wordt gedaan aan energiefactuur"
  Play
  91

  Scherpe reacties na September­ver­kla­ring: "Ongelofe­lijk dat er niets wordt gedaan aan energiefac­tuur"

  De begrotingsplannen van de Vlaamse regering kunnen op scherpe reacties van de oppositie rekenen. “Besparen op de kinderbijslag is onverdedigbaar”, zegt Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. “In plaats van een duwtje in de rug, krijgen jonge gezinnen het mes in de rug. Dit toont vooral het gebrek aan een sociaal gelaat.” Ook bij Groen en Vooruit is de kritiek niet mals.
 2. ONZE OPINIE. Jambon lijkt te beseffen dat het nu of nooit is
  PREMIUM
  29

  ONZE OPINIE. Jambon lijkt te beseffen dat het nu of nooit is

  Ik zat er stiekem op te wachten, gisterennamiddag. In zowat elke Septemberverklaring van de laatste jaren duikt hij op: de turbo. Volgens voormalig minister-president Geert Bourgeois moest er in 2016 een turbo gezet worden op de groei. Deze keer kondigde Jan Jambon een (weliswaar al eerder besliste) turbo-investering aan voor de zorg. Maar wat we gisteren zagen was vooral dat iemand de turbo op Jambon zélf had gezet. Het was alsof hij besefte dat het nu écht moet gaan gebeuren.