De Bekegemse foie gras is voorlopig nog te koop bij Filip Callemeyn. "Wanneer ik stop met m'n zaak, kies ik zelf. Ik heb nieuwe kuikens besteld en ga nog wel een tijdje door."
Volledig scherm
PREMIUM
De Bekegemse foie gras is voorlopig nog te koop bij Filip Callemeyn. "Wanneer ik stop met m'n zaak, kies ik zelf. Ik heb nieuwe kuikens besteld en ga nog wel een tijdje door." © Florian Van Eenoo Photo News

Enige kweker van eendenlever gedwongen te stoppen: “Vlaanderen zal geen gram minder foie gras eten zonder mij”

De man, die als enige in Vlaanderen eenden dwingt om te eten, wordt nu zelf gedwongen zijn bedrijf stop te zetten. "Dit is pijnlijk. Ik ben wél een dierenliefhebber." Foie gras-producent Filip Callemeyn (52) over dierenliefde en dwangvoederen.

93 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  1 week geleden
  Ik eet het dolgraag, liefst niet ingemaakt, vers kort gebakken, een culinair genot dat ik me niet laat afnemen door enkele fanatici.
 • François Tielemans

  1 week geleden
  Wij hebben eenmaal vervangprodukt geproefd en de rest in de vuilnisbak gekieperd! Niet te vreten!! Leve de echte ganzenlever!!
 • jose decuypere

  1 week geleden
  Binnenkort zal de overheid alles beslissen wat we mogen, niet mogen en moeten.
 • Argus Vercauteren

  1 week geleden
  Het is een goede zaak dat dit bedrijf opgedoekt wordt. Men zou de invoer van foie gras moeten verbieden. Het gaat om pure dierenmishandeling: trechter wordt in de bek van het dier geduwd. Ze worden gedwongen om te eten en ze lijden waarschijnlijk helse pijnen (lever is tot 6 à 10 keer zwaarder dan een gezonde lever).
 • Danielle Crol

  1 week geleden
  Zij die dit consumeren beseffen niet dat ze een vergiftigde lever, de lever van een dier met vervette lever opeten..
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"