De Bekegemse foie gras is voorlopig nog te koop bij Filip Callemeyn. "Wanneer ik stop met m'n zaak, kies ik zelf. Ik heb nieuwe kuikens besteld en ga nog wel een tijdje door."
Volledig scherm
PREMIUM
De Bekegemse foie gras is voorlopig nog te koop bij Filip Callemeyn. "Wanneer ik stop met m'n zaak, kies ik zelf. Ik heb nieuwe kuikens besteld en ga nog wel een tijdje door." © Florian Van Eenoo Photo News

Enige kweker van eendenlever gedwongen te stoppen: “Vlaanderen zal geen gram minder foie gras eten zonder mij”

De man, die als enige in Vlaanderen eenden dwingt om te eten, wordt nu zelf gedwongen zijn bedrijf stop te zetten. "Dit is pijnlijk. Ik ben wél een dierenliefhebber." Foie gras-producent Filip Callemeyn (52) over dierenliefde en dwangvoederen.

94 reacties

 • Toran Korshnah

  6 maanden geleden
  Ik koop dat niet. Is gemaakt op pure dierenmishandeling. Afvoeren die handel en de import verbieden.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Ik eet het dolgraag, liefst niet ingemaakt, vers kort gebakken, een culinair genot dat ik me niet laat afnemen door enkele fanatici.
 • François Tielemans

  1 jaar geleden
  Wij hebben eenmaal vervangprodukt geproefd en de rest in de vuilnisbak gekieperd! Niet te vreten!! Leve de echte ganzenlever!!
 • jose decuypere

  1 jaar geleden
  Binnenkort zal de overheid alles beslissen wat we mogen, niet mogen en moeten.
 • Argus Vercauteren

  1 jaar geleden
  Het is een goede zaak dat dit bedrijf opgedoekt wordt. Men zou de invoer van foie gras moeten verbieden. Het gaat om pure dierenmishandeling: trechter wordt in de bek van het dier geduwd. Ze worden gedwongen om te eten en ze lijden waarschijnlijk helse pijnen (lever is tot 6 à 10 keer zwaarder dan een gezonde lever).