De gevangenis van Brugge.
Volledig scherm
De gevangenis van Brugge. © epa

Enige gevangenisafdeling verhoogde veiligheid in ons land gaat dicht

De afdeling verhoogde veiligheid in de gevangenis van Brugge, de enige dergelijke afdeling in ons land, wordt in de loop van de komende weken gesloten. Dat bevestigen het Gevangeniswezen en de christelijke vakbond vanavond. De drie gedetineerden die er nog verblijven, zullen worden ondergebracht in andere gevangenissen. 

22 reacties

 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Oei, nu valt geens en justitie leugenaars door de mand?Ze laten crapuul loslopen omdat er geen plaats zou zijn en nu sluiten ze gevangenissen?Zijn die nog goed wijs?!Ze gaan die maximum beveiliging nog nodig hebben als de terroristen teruggehaald worden en gedragsproblemen?Die zal ik wel even komen oplossen met een taser en matrak, dan is dat zó opgelost evenals recidivisten!
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  ik dacht dat er plaatsen tekort waren in Belgie en dat er gevangenen in Nederland zaten. Nou gevangenissen in Nederland zijn sowieso beter dan in Belgie dus als ik opgesloten wordt ook liever in Nederland
 • Depae Kris

  2 jaar geleden
  Het is niet zo dat er voordurend 35 man voor 3 gevangenen daar rondlopen de cipiers werken in 3 ploegen. En dan heb je ook nog 3 ploegen in het weekeinde. Maar dan vind ik het ook nog veel. in België staken de cipiers om de haverklap ze zouden eens moeten in de privésector gaan dan weten ze ook eens wat werken is. Het hele probleem zijn gewoon de vakbonden in het gevangeniswezen als er een goed voorstel komt word het gewoon van tafel geveegd door hun uit angst dat ze harder zouden moeten werken
 • Els De Vleeshouwer

  2 jaar geleden
  Open houden...die IS vluchtelingen komen eraan. Waarvoor elke belastingbetaler weeral moet voor inboeten en omdat de EU geen actie onderneemt. Slaap verder
 • Raoul Rouma

  2 jaar geleden
  35 personeelsleden voor 3 gevangene! En dan staken die cipiers voor gebrek aan personeel! Wat een ongeregeld boeltje is dat gevangenis bestuur. Word het eens niet hoog tijd dat ze daar eens grote kuis houden en bekwame mensen de leiding geven. Wat is in feite de rol van een justitieminister hier? Mooie titel en wel bespraakt voor in de praatbarakken en om het dekseltje dicht te houden.
 1. Cipiersbonden trekken (opnieuw) aan alarmbel over uniformen: “Zeven jaar wachten op nieuwe uniformbroek”

  Cipiersbon­den trekken (opnieuw) aan alarmbel over uniformen: “Zeven jaar wachten op nieuwe uniform­broek”

  De vakbonden van de cipiers trekken opnieuw aan de alarmbel over de cipiersuniformen. "Mensen moeten zeven jaar wachten op een nieuwe uniformbroek", zegt vakbondsman Filip Dudal (ACV). Zijn vakbond dient een klacht in tegen ontslagnemend minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en het gevangeniswezen. Dat is trouwens niet de eerste keer. Het uniformprobleem sleept al jaren aan. Ook Gino Hoppe (ACOD) bevestigt de problemen. "Het personeel zou schoenbonnen krijgen. Nu krijgen we droogweg te horen dat er geen schoenbonnen komen omdat er geen budget is".
 2. HLN ONDERZOEK. Hoe onderzoeksrechter nieuw onderzoek naar dood van Jim (36) wou ontmoedigen
  18

  HLN ONDERZOEK. Hoe onderzoeks­rech­ter nieuw onderzoek naar dood van Jim (36) wou ontmoedi­gen

  In februari 2020 kregen de ouders van Jim Cooreman (36) - die overleed in een politiecel - te horen dat het dossier rond zijn dood geklasseerd werd. Al blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws dat er camerabeelden zijn die een ander verhaal vertellen, er tegenstrijdige verklaringen zijn en een proces-verbaal niet lijkt te kloppen. De ouders vroegen daarop hun advocaat om een nieuw onderzoek te openen door een onderzoeksrechter te vorderen. Maar die had daar weinig zin in.
 3. “De maat is vol”: huisartsen zullen geen hoogrisicocontacten meer testen
  Play

  “De maat is vol”: huisartsen zullen geen hoogrisico­con­tac­ten meer testen

  Huisartsen zullen niet langer hoogrisicocontacten testen, maar alleen zieke patiënten. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica. “De maat is vol, de eerstelijnszorg is aan het imploderen”, klinkt het. Microbioloog Emmanuel André waarschuwt onmiddellijk voor de gevolgen: “We hebben geleerd dat de mensen die de meeste contacten besmetten degenen zijn die zich ‘goed’ voelen en hun status niet kennen”, reageert hij.