Philip Soubry verlaat het ziekenhuis in Brussel nadat hij er elf dagen in quarantaine verbleef.
Volledig scherm
Philip Soubry verlaat het ziekenhuis in Brussel nadat hij er elf dagen in quarantaine verbleef. © Photo News

Enige Belgische coronapatiënt mag ziekenhuis verlaten: “Hij is nu de veiligste mens in ons land”

De 54-jarige West-Vlaming Philip Soubry, de voorlopig enige besmette Belg die in quarantaine zat, heeft het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis verlaten. De man was erg opgelucht: “Eindelijk wat frisse lucht”, vertelde hij aan onze collega’s van VTM Nieuws. Omdat Soubry niet meer besmet is, is hij meteen de veiligste persoon in ons land. “Het is absoluut onmogelijk dat hij nog iemand besmet”, zegt viroloog Marc Van Ranst.

29 reacties

 • Kelly Verlinden

  3 jaar geleden
  Typische Vlaming, in plaats van blij te zijn dat hij vrij is, dat ze hem zelfs hebben gerepatrieerd en te danken dat hij het overleeft heeft zit hij continu te klagen over het feit dat hij opgesloten zat in een kamer.
 • Sofie Hugelier

  3 jaar geleden
  Als hij torenhoge anti-lichamen heeft tegen het Coronavirus dan kan men met deze anti-stoffen heel gemakkelijk een tegen vaccin ontwikkelen... Blijkbaar niet aan gedacht?
 • Alex Millian

  3 jaar geleden
  Toen die gisterren nog vastzat: Eerste wat ik doe is ouders bezoeken en zoon. Hij komt buiten: Eerste wat ik doe is pita en een pint. Zoals ik dus zei gisteren.
 • Su Sawikandra

  3 jaar geleden
  Het is wetenschappelijke nonsens dat hij de meest veilige persoon zou zijn. Wie zegt dat hij uberhaupt antilichamen heeft gemaakt tegen het Corona virus ? Er zijn andere mechanismen welke de aanval van een virus kunnen stoppen. Verder, hoe zit het met mogelijke duizenden varianten, zoals bij griep en verkoudheden ?
 • Maurice Verheyen

  3 jaar geleden
  Gewone griep is veel gevaarlijker. Maar dat zijn we gewoon. Dit is iets "nieuw" vandaar de paniekreactie. Vraag me af wanneer de echte waarheid erover bekend wordt. Dat het praktisch alleen tot China beperkt is zegt alles.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.