Philip Soubry verlaat het ziekenhuis in Brussel nadat hij er elf dagen in quarantaine verbleef.
Volledig scherm
Philip Soubry verlaat het ziekenhuis in Brussel nadat hij er elf dagen in quarantaine verbleef. © Photo News

Enige Belgische coronapatiënt mag ziekenhuis verlaten: “Hij is nu de veiligste mens in ons land”

De 54-jarige West-Vlaming Philip Soubry, de voorlopig enige besmette Belg die in quarantaine zat, heeft het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis verlaten. De man was erg opgelucht: “Eindelijk wat frisse lucht”, vertelde hij aan onze collega’s van VTM Nieuws. Omdat Soubry niet meer besmet is, is hij meteen de veiligste persoon in ons land. “Het is absoluut onmogelijk dat hij nog iemand besmet”, zegt viroloog Marc Van Ranst.

29 reacties

 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Typische Vlaming, in plaats van blij te zijn dat hij vrij is, dat ze hem zelfs hebben gerepatrieerd en te danken dat hij het overleeft heeft zit hij continu te klagen over het feit dat hij opgesloten zat in een kamer.
 • Sofie Hugelier

  2 jaar geleden
  Als hij torenhoge anti-lichamen heeft tegen het Coronavirus dan kan men met deze anti-stoffen heel gemakkelijk een tegen vaccin ontwikkelen... Blijkbaar niet aan gedacht?
 • Alex Millian

  2 jaar geleden
  Toen die gisterren nog vastzat: Eerste wat ik doe is ouders bezoeken en zoon. Hij komt buiten: Eerste wat ik doe is pita en een pint. Zoals ik dus zei gisteren.
 • Su Sawikandra

  2 jaar geleden
  Het is wetenschappelijke nonsens dat hij de meest veilige persoon zou zijn. Wie zegt dat hij uberhaupt antilichamen heeft gemaakt tegen het Corona virus ? Er zijn andere mechanismen welke de aanval van een virus kunnen stoppen. Verder, hoe zit het met mogelijke duizenden varianten, zoals bij griep en verkoudheden ?
 • Maurice Verheyen

  2 jaar geleden
  Gewone griep is veel gevaarlijker. Maar dat zijn we gewoon. Dit is iets "nieuw" vandaar de paniekreactie. Vraag me af wanneer de echte waarheid erover bekend wordt. Dat het praktisch alleen tot China beperkt is zegt alles.
 1. Anuna De Wever op klimaatmars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”
  Play

  Anuna De Wever op klimaat­mars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”

  Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. “De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?”, zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalstadions

  Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalsta­di­ons

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft de politie gevraagd strenger op te treden tegen iedere vorm van geweld. Dat meldt ze na het overleg dat ze vrijdag had met de Voetbalbond en de Pro League. Dat overleg kwam er onder meer nadat een supporter van Manchester City zwaargewond raakte na afloop van de Europese match, dinsdag, tegen Club Brugge. Pro League en Voetbalbond werken een actieplan uit, en er komt een mediacampagne om supporters op te roepen de matchen in “de beste en veiligste omstandigheden te laten verlopen”.