Philip Soubry verlaat het ziekenhuis in Brussel nadat hij er elf dagen in quarantaine verbleef.
Volledig scherm
Philip Soubry verlaat het ziekenhuis in Brussel nadat hij er elf dagen in quarantaine verbleef. © Photo News

Enige Belgische coronapatiënt mag ziekenhuis verlaten: “Hij is nu de veiligste mens in ons land”

De 54-jarige West-Vlaming Philip Soubry, de voorlopig enige besmette Belg die in quarantaine zat, heeft het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis verlaten. De man was erg opgelucht: “Eindelijk wat frisse lucht”, vertelde hij aan onze collega’s van VTM Nieuws. Omdat Soubry niet meer besmet is, is hij meteen de veiligste persoon in ons land. “Het is absoluut onmogelijk dat hij nog iemand besmet”, zegt viroloog Marc Van Ranst.

29 reacties

 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Typische Vlaming, in plaats van blij te zijn dat hij vrij is, dat ze hem zelfs hebben gerepatrieerd en te danken dat hij het overleeft heeft zit hij continu te klagen over het feit dat hij opgesloten zat in een kamer.
 • Sofie Hugelier

  2 jaar geleden
  Als hij torenhoge anti-lichamen heeft tegen het Coronavirus dan kan men met deze anti-stoffen heel gemakkelijk een tegen vaccin ontwikkelen... Blijkbaar niet aan gedacht?
 • Alex Millian

  2 jaar geleden
  Toen die gisterren nog vastzat: Eerste wat ik doe is ouders bezoeken en zoon. Hij komt buiten: Eerste wat ik doe is pita en een pint. Zoals ik dus zei gisteren.
 • Su Sawikandra

  2 jaar geleden
  Het is wetenschappelijke nonsens dat hij de meest veilige persoon zou zijn. Wie zegt dat hij uberhaupt antilichamen heeft gemaakt tegen het Corona virus ? Er zijn andere mechanismen welke de aanval van een virus kunnen stoppen. Verder, hoe zit het met mogelijke duizenden varianten, zoals bij griep en verkoudheden ?
 • Maurice Verheyen

  2 jaar geleden
  Gewone griep is veel gevaarlijker. Maar dat zijn we gewoon. Dit is iets "nieuw" vandaar de paniekreactie. Vraag me af wanneer de echte waarheid erover bekend wordt. Dat het praktisch alleen tot China beperkt is zegt alles.