Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP / EPA

Engie herhaalt boodschap na open brief van personeel: “Doel 3 en Tihange 2 verder verlengen is niet mogelijk”

De levensduur van de kernreactoren van Doel 3 en Tihange 2 nog verder verlengen is niet mogelijk. Dat herhaalt Engie, de uitbater van het Belgische nucleaire park, als reactie op de open brief van het personeel van de kerncentrales aan de regering.

 1. Gasvoorraad in België voor meer dan 80 procent gevuld. In dit ‘omgekeerd soepbord’ op meer dan 1.000 meter diepte slaat ons land z’n aardgas op
  PREMIUM

  Gasvoor­raad in België voor meer dan 80 procent gevuld. In dit ‘omgekeerd soepbord’ op meer dan 1.000 meter diepte slaat ons land z’n aardgas op

  Een klein lichtpuntje in de energiecrisis die Europa in z’n greep heeft. De Belgische gasopslag heeft de kaap van 80 procent bereikt. Daarmee loopt ons land een eind voor op de Europese verplichting, die lidstaten oplegt tegen 1 november dat niveau te bereiken. Toch komen we met die reserve maar 12 winterdagen ver. In de buurlanden is er in verhouding een pak meer speling: Nederland kan zo’n 61 winterdagen dekken. Hoe komt dat? En komen we daardoor in de problemen?
 2. Volgend jaar verbod op online advertenties van politieke partijen voor jongeren onder de 16 jaar?
  8

  Volgend jaar verbod op online adverten­ties van politieke partijen voor jongeren onder de 16 jaar?

  Het Europees parlement heeft donderdag gestemd over een voorstel om politieke advertenties aan banden te leggen. De Europarlementariërs zouden tegen de verkiezingen van mei 2024 politieke partijen willen verhinderen om reclame hyperdoelgericht naar potentiële kiezers te sturen op het internet. Er moet nu in ijltempo onderhandeld worden met de lidstaten en de Europese Commissie. De ngo EDRi vreest ervoor dat de regelgeving een slag in het water zal zijn.
 3. ASSISEN. “Ik heb ruiten gekuist in héél Antwerpen. En daar is wel eens seks van gekomen”: zo bracht Stephaan Du Lion 4 vrouwen om het leven
  PREMIUM

  ASSISEN. “Ik heb ruiten gekuist in héél Antwerpen. En daar is wel eens seks van gekomen”: zo bracht Stephaan Du Lion 4 vrouwen om het leven

  Vrijdagochtend start in Antwerpen de assisenzaak tegen glazenwasser Stephaan Du Lion (58). Hij staat terecht op beschuldiging van vier moorden op evenveel vrouwen in de jaren 90. Pas decennia later bekende hij beetje bij beetje, maar veel herinnert hij zich naar eigen zeggen niet meer. Een reconstructie van hoe gruwelijk hij te werk ging en hoe één DNA-match hem de das omdeed.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.