Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Engie Electrabel blijft vastbesloten om vergunning voor gascentrale Vilvoorde te halen

Engie Electrabel blijft vastberaden om de vergunning voor de gascentrale van Vilvoorde binnen te halen, al wordt de deadline van midden maart krap. De energiereus benadrukt verder dat het zogenaamde plan B, het langer openhouden van twee kerncentrales, onmogelijk is.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Premier De Croo gelooft in kernuitstap: “Zeer weinig waarschijnlijk dat er nog iets foutloopt”

  Premier De Croo gelooft in kernuit­stap: “Zeer weinig waarschijn­lijk dat er nog iets foutloopt”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) achten de kans zeer klein dat de regering alsnog moet teruggrijpen naar een verlenging van de levensduur van de twee jongste kerncentrales. De regering houdt de optie wel open, maar als “back-up van de back-up”. Kernenergie wordt wel niet volledig afgeschreven. De regering wil de komende vier jaar 25 miljoen euro per jaar investeren in onderzoek naar kleinere, afvalarmere kerncentrales.