Energiespecialist legt uit wat je moet doen bij de stijging van de stroomfacturen

De prijzen voor stroom en gas staan op een hoogtepunt en het risico bestaat dat een daling nog niet voor morgen is. Wat moet je doen als je een vast energiecontract hebt? Behouden of veranderen? En wat met een variabel contract? Energiespecialist Kristof De Paepe beantwoordt de belangrijkste vragen hierboven.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Wat weten we over (tweede) omikronpatiënt in ons land? En zullen er nog meer opduiken? Marc Van Ranst en Steven Van Gucht geven antwoord
  Play

  Wat weten we over (tweede) omikronpa­tiënt in ons land? En zullen er nog meer opduiken? Marc Van Ranst en Steven Van Gucht geven antwoord

  Er is in ons land een tweede besmetting met de omikronvariant opgedoken. Het totale aantal gevallen komt daarmee op twee en er zijn nog een tiental andere verdachte stalen die momenteel getest worden. Wat weten we over de (twee) omikronpatiënten in ons land? En zullen dat er (veel) meer worden? Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht geven antwoord.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.