Windmolens van de Thorntonbank Wind Farm, op 30 kilometer voor de kust van Zeebrugge.
Volledig scherm
Windmolens van de Thorntonbank Wind Farm, op 30 kilometer voor de kust van Zeebrugge. © BELGA

Energieregulator Creg wil af van vaste subsidies windmolenparken

Energieregulator Creg raadt de federale overheid aan om voor een tweede windmolenpark in zee, de zogenaamde Prinses Elisabethzone, de vaste subsidies achterwege te laten. In de plaats zou de regering moeten opteren voor een variabele prijspremie, waarbij geen subsidies worden uitbetaald als de prijzen laag liggen én de elektriciteitsbedrijven de overheid zelfs betalen als de prijzen hoog liggen. 

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Minister Crevits neemt extra maatregelen om sluiting kinderopvanginitiatieven op te vangen

  Minister Crevits neemt extra maatrege­len om sluiting kinderop­vangi­ni­ti­a­tie­ven op te vangen

  De Vlaamse regering neemt extra maatregelen om lokale besturen en ouders te ondersteunen bij de sluiting van kinderopvanginitiatieven. Zo zullen er voortaan niet enkel subsidies zijn voor noodopvang als het gaat over een sluiting door handhavingsmaatregelen, maar ook bij sluitingen om financiële redenen of overmacht. Ook de periode waarin kinderen elders tijdelijk opvang kunnen krijgen, wordt verlengd van 6 tot 18 maanden. Dat zegt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) bij VTM Nieuws.