Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). © BELGA/ANP

Energiepremie voor onthaalouders fiscaal vrijgesteld: “Ik wil niet dat opvang nog duurder wordt”

De energiepremie die onthaalouders krijgen, wordt fiscaal vrijgesteld. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits, die de vraag had gesteld aan federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Al meer dan 4.000 onthaalouders hebben intussen een energiepremie gekregen.

6 reacties

 • Davy Capri

  1 maand geleden
  Volledig in verkiezingsmodus! Pffff
 • Jean West

  1 maand geleden
  Het leven word te duur voor mijn pension. Kan dit ook fiscaal vrijgesteld worden. Het is een job waar ze voor kiezen waarom dit voordeel?
 • Wendy Janssen

  1 maand geleden
  Ze wil niet dat opvang duurder wordt. En wat met opvang van bejaarden in een woonzorgcentrum? Dat is onbetaalbaar geworden en mijn schoonouders zijn beiden dementerend, dus veel keuze hadden wij niet.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Ha, worden premies belast? Dan wordt er waarschijnlijk ook BTW gerekend op de nieuwe accijnzen in ons energiefactuur.
 • Hilde De Munter

  1 maand geleden
  Opvang duurder? Mensen betalen volgens hun loon. Of dit belastingsvrij is of niet dat veranderd niet. En dat het belastingsvrij ging zijn, wisten we toch al een tijd.
 1. Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)
  PREMIUM
  1

  Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)

  Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot huis kopen, maar dat doe ik niet. Ik ben een verzamelaar, punt.”
 2. INTERVIEW. Hilde Crevits (CD&V): “Wij zijn niet voor een splitsing van het land. Maar natuurlijk geraak je op de duur ontmoedigd”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Hilde Crevits (CD&V): “Wij zijn niet voor een splitsing van het land. Maar natuurlijk geraak je op de duur ontmoedigd”

  Nee, Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) zal zich nooit uiten als een separatist, al werd haar geduld danig op de proef gesteld door de PS. “De hervormingsbereidheid langs Vlaamse kant is toch een stuk groter dan langs Franstalige kant. Ik heb dat aan den lijve ondervonden.” Volgens haar moet de gezondheidszorg absoluut verder geregionaliseerd worden. Maar wat met haar eigen bevoegdheden in crisis? “In Nederland kijken ze jaloers naar onze kinderopvang.”
 3. Hoe private rusthuizen de factuur van uw (groot)ouders omhoog duwen: “Frauduleuze praktijken bij drie van de vier grote spelers”
  PREMIUM
  politiek

  Hoe private rusthuizen de factuur van uw (groot)ouders omhoog duwen: “Frauduleu­ze praktijken bij drie van de vier grote spelers”

  Eigenlijk mogen onze privé-rusthuizen geen winst maken op de ouderenzorg. Maar door extra kosten te factureren en geld te versluizen naar buitenlandse moederbedrijven doen ze dat toch, zegt oppositiepartij Vooruit, nadat ze de financiële inspectieverslagen doornam. Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) belooft striktere controles. “Ook ik maak me zorgen.”