Minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld). © Photonews

Energiefraudeurs riskeren voortaan boetes tot 20.000 euro

De Vlaamse regering heeft het uitvoeringsbesluit goedgekeurd om de strijd tegen energiefraude aan te gaan. Eerder was het Energiedecreet in die zin aangepast. Fraudeurs riskeren een boete van 150 tot 20.000 euro. Minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld): "Het is belangrijk dat iedereen eerlijk bijdraagt. Wie dat niet doet, zet ons systeem onder druk en zorgt ervoor dat anderen te veel betalen voor de kost van ons energienet."

33 reacties

 • guy vermeulen

  5 jaar geleden
  nog zo een graaier die het voor het zeggen heeft ! niks van geloven die spaarboeken vullers.
 • Willy De Vidts

  5 jaar geleden
  Huishoudelijke windmolens vallen toch ook onder groene energie. Waarom staat geen enkele gemeente of stad in Vlaanderen de plaatsing ervan toe!!! Hoe zou dat komen? Gewoon omdat de elektriciteitsmaffia en haar gatlikker, de Vlaamse regering, deze niet of moeilijk kunnen detecteren en beboeten!!
 • Edmond Dillien

  5 jaar geleden
  Onze energie rekening is stilaan veranderd in een 2de belastingsbrief waarin de elektriciteit de grote van de belastingen bepaald en gas en stookolie veel minder belast worden, ik heb zelfs ergens gelezen dat er een deel bij is voor de sociale zekerheid dat erbij gerekend word onder een andere naam, en dan de oneerlijke behandeling van de latere zonnepaneel plaatsers, in 2016 geplaatst In 2017 800+ prosumententaks en 700kwh overproductie kwijt, een politieke melkkoe zijn wij, pure schande is't.
 • Daniel Knops

  5 jaar geleden
  Als iemand met zijn hand dezelfde gebaartjes maakt als Trump wordt ik bang.
 • patrice nuyts

  5 jaar geleden
  energiefraude gebeurt ook door de overheid. In mijn geval heb ik een omvormer van 5000W en panelen met een piekvermogen van 4400W, ik moet dus proconsumenttarief betalen op een vermogen dat ik niet heb. De uitleg van de verkoper vroeger was dat de omvormer dan minder snel verslijt en je dus op de lange termijn bespaart. Nu met die achteraf ingevoerde proconsumentenmiserie is dit een verliespost geworden. Mag ik nu 600W "ilegaal" leggen Minister of werkt eerlijk enkel in één richting?