Professor internationale energiepolitiek Thijs Van de Graaf (UGent).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor internationale energiepolitiek Thijs Van de Graaf (UGent). © RV

Energie-expert: “Als we nu geen maatregelen nemen zijn we deze winter volledig overgeleverd aan de willekeur van Poetin”

“Waarom starten onze regeringen niet onmiddellijk een campagne die oproept om energie te besparen?”, vraagt professor internationale energiepolitiek Thijs Van de Graaf (UGent) zich af. Want in Frankrijk trekken drie energiereuzen al aan de alarmbel. Ze roepen de Fransen op om nu energie te besparen, voor de prijzen deze winter exploderen of de gasvoorraden uitgeput zijn. Hoe staan we er in België voor?

220 reacties

 • Gill Van hoof

  2 weken geleden
  Maar mensen toch Ons groen wobder tinneke heeft gezegt dat er geen probleem is
 • Carolus Vif

  1 maand geleden
  Bram Boterman de NATO heeft in oekraine ook niks te zoeken
 • Evelyne Dessein

  2 maanden geleden
  Europa ging de prijzen zowizo toch de hoogte injagen om de klimaatdoelstellingen te bekomen oorlog of geen oorlog hypocrisie ten top !!
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  We zijn voor geen enkele energiebron meer afhankelijk van Poetin dan voor uranium. Bovendien remt kernenergie al vele jaren de vooruitgang af van hernieuwbare energie, de enige échte oplossing. We kunnen toch niet dezelfde fouten blijven maken?
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 maanden geleden
  Gino Denil, volledig eens. We kunnen zelfs die "misschien" weglaten.
 1. Belgische wetenschapper hackt Starlink van Elon Musk: 25 dollar aan materiaal, 12.000 dollar aan beloning
  Play

  Belgische wetenschap­per hackt Starlink van Elon Musk: 25 dollar aan materiaal, 12.000 dollar aan beloning

  Veel had KU Leuven-veiligheidsonderzoeker Lennert Wouters niet nodig om de satellietschotel van Starlink te hacken. Dankzij een printplaat die zo’n 25 dollar kost, een warmtepistool en “veel geduld” kon hij toegang krijgen tot achterliggende systemen. Het bedrijf van Elon Musk is lovend: “We vinden de aanval technisch indrukwekkend.” Wouters kreeg er bovendien een beloning van 12.000 dollar voor.