De kerncentrale van Doel.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale van Doel. © ANP / EPA

Energie blijft splijtzwam binnen Vivaldi: sluiting Doel 1 en 2 bevestigd zónder steun van MR

PolitiekDe Kamercommissie Energie keurde gisteren een herstelwet goed die de sluiting van kernreactoren Doel 1 en Doel 2 in 2025 bevestigt. Drie dagen voor de sluiting van Doel 3 laaide het debat over een mogelijke verlenging van de kernuitstap toch weer op. MR-Kamerlid Marie Christine Marghem stemde uiteindelijk niet mee.

54 reacties

 • Emiel Van Roost

  1 week geleden
  Wat ik niet begrijp is; waarom hadden de politieke verantwoordelijken en de ingenieurs van die centrales niet tijdig voor nieuwe gezorgd, alles evolueert, er worden ,nu in Frankrijk kleinere centrales gebouwd.
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  aan Yves Gysel, tijdens vorige legislatuur waren alle partijen (ook de groenen) het eens om de beslissing te nemen in het "Overlegcomité". Maar Vivaldi heeft mbt de kerncentrales het comité nooit samengeroepen omdat Decroo in ruil voor het Eerste Ministerschap de sluiting reeds toegezegd heeft aan de groenen
 • Yves Gysel

  2 maanden geleden
  Waarom geen referendums organiseren over zulke belangrijke zaken? Gewone burger beslist. Dat zou pas echte democratie zijn.
 • Luc Vandeplas

  2 maanden geleden
  Als er over zo'n belangrijk onderwerp geen unaniem akkoord is binnen een Federale Regering, wat zijn ze dan in Godsnaam bezig? Hoe kan het dat Vivaldi nog kan blijven bestaan?
 • Peter Vergauwen

  2 maanden geleden
  Ongelofelijk, wat de groenen doen. Iedereen zal massaal hout en kolen binnenslaan en daarmee verwarmen. Elektriciteit op gas , man man , ongelovelijk dat die nog een optie is . Kiezers zijn jullie gezever beu. Wacht maar af.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.