Genetisch Genealoog Maarten Larmuseau.
Volledig scherm
PREMIUM
Genetisch Genealoog Maarten Larmuseau. © Florian Van Eenoo Photo News

En plots deel je een 'voormoeder' uit 1645: bijna 7.900 mensen deden mee aan 'vrouwelijk' stamboomonderzoek

We danken veel aan onze moeders en grootmoeders: het leven, wijsheden, eventueel een paar mooie ogen. Het onderzoeksproject MamaMito ging nog een pak verder en zocht in stambomen, aangegeven door u en ik, naar gemeenschappelijke voormoeders en hun DNA. "Vroeger leefden we niet zo gek anders dan vandaag."

3 reacties

 • Cesar Rooms

  12 maanden geleden
  Martine Geeroms In de bibliotheek van Salt Lake City zijn alle bestaande geboorte akten , ook de Belgische, gratis te raadplegen . In de jaren 90 stond dat nog op microfilm . Ondertussen waarschijnlijk ook via internet beschikbaar . De Mormonen hebben al die registers , zo ver als ze bestonden , vooral ook in Europa , gekopieerd . Waarom ? Om hun aanhangers de kans te geven ook hun voorouders , tot de 7e generatie , mee te laten dopen .
 • Benny Canderbeek

  1 jaar geleden
  We kregen onze genen van AL onze voorouders, moeder en vaders in alle mogelijke richtingen. Reken maar eens uit hoeveel voorouders je hebt in het jaar 1400 aan 4 generaties per eeuw, en je kan alleen maar tot de conclusie komen dat wij allemaal met elkaar verwant zijn. Daar hoef je echt geen stambomen voor uit te pluizen.
 • Georges Kuster

  1 jaar geleden
  Schitterend! Maar waarom heeft de Belgische wetgever met de privacy wetgeving het genealogisch onderzoek zoveel stokken in de wielen gestoken? Waarom blokkeert het Rijksarchief, een overheidsinstelling, betaald door alle burgers, de toegang tot historische bevolkingsakten, door een hoge financiële drempel? Waarom zijn historische geboorte, huwelijk en overlijdensakten niet vrij toegankelijk op het internet?