Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photo News

En nu 10/10 voor geluk: minister Weyts geeft scholen tips om schooljaar in schoonheid af te sluiten

Directies die nog inspiratie zoeken om dit bijzondere schooljaar toch mooi af te sluiten, kunnen ideeën vinden in de nieuwsbrief die minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet verspreiden. Leerlingen moeten zich goed in hun vel voelen, want een ongelukkig kind komt niet eens aan leren toe. En ook: als de lat té hoog gelegd wordt, zorgt dat alleen maar voor frustraties. Zo kunnen scholen hun leerlingen gelukkig(er) maken.

14 reacties

 • Diana De Wit

  1 jaar geleden
  En op die manier stevenen we zonder problemen en met volle kracht af op een vierde golf!bedankt Weyts! En wij, 65plussers maar schoon in ons kot blijven!!
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Het enige wat ik afgelopen jaar heb gezien is chaos, onduidelijkheid, frustraties, beschuldigingen en iedereen die het op een ander steekt. De aanpak in de scholen was zeker geen voorbeeld meneer Weyts, u bent gebuisd voor afgelopen schooljaar!
 • Sofie Vanderhoogerheide

  1 jaar geleden
  Er is geen enkele naoorlogse generatie waar er zo sterk is ingegrepen in het dagdagelijkse leven als er nu wordt ingegrepen in het leven van de jongeren. Dus iedereen die jonger is dan pakweg 85 jaar heeft geen enkel idee wat deze maatregelen met jongeren doen. Omwille van de manier waarop de hersenen zich ontwikkelen, is de impact voor iemand van ongeveer -25 jaar veel meer ingrijpend dan voor iemand die ouder is. Dat heeft niets met gepamper te maken maar is gewoon biologie. Een beetje begrip!
 • kris vanduffel

  1 jaar geleden
  Beste Franky, stop eens met altijd de school de schuld te geven... wat ga je doen, scholen sluiten en de kinderen parken injagen? NB de cijfers zijn toch niet zo gezakt na sde paasvakantie ( van 3 weken) dat effect hadden we 2 weken geleden moeten merken en is er nauwelijks geweest, trouwens nu met terug naar school te gaan stijgen de cijfers niet maar blijven ze stabiel
 • Rudi Pieters

  1 jaar geleden
  Volledig met u eens Tanja heb dat ook al eens vermeld niet normaal overvolle bussen dan nog sommige gasten die het plezant vinden om maskertje trek te doen