Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © Photonews

En dan nu kibbelen over kernuitstap: oppositie duwt waar het pijn doet bij Vivaldi

Dat het sociaal energietarief verlengd wordt, vindt de oppositie een goede zaak. “Maar daar heeft 80% van de bevolking, ook werkende mensen met een laag loon, nog steeds niets aan”, klonk het kritisch. Dat premier De Croo met geen woord repte over de kernuitstap - wat volgende maand de nieuwe splijtzwam van Vivaldi dreigt te worden - stootte op onbegrip. “Is onze energievoorziening dan geen thema?” 

82 reacties

 • Ivan Smissen

  7 dagen geleden
  Ik stemde groen voor bekwame, degelijke politici zoals Rzoska en Calvo. En wat kregen we? De Sutter en Van der Straeten. Tja, dat was dan ook de eerste en laatste keer dat ik voor die geitenwollensokkenpartij gestemd heb.
 • Azaire Vanhoutte

  1 week geleden
  hebben wij onze kerncentrales vijftig jaren geleden niet verkocht aan de fransen ,met heel wat smeergeld er boven op of zijn die slimme heren dat al vergeten haal de geloofs boeken maar weer van onder het stof.
 • dirk andelhofs

  1 week geleden
  Na vele jaren aanmodderen en stilstand, hebben we met Tine Van der Straeten eindelijk een minister van energie met kennis van zaken. Ze weet zeer goed waarmee ze bezig is. Als ze haar plannen kan uitvoeren evolueren we naar goedkope 100% hernieuwbare energie. Misschien zijn daar in een overgangsfase enkele nieuwe gascentrales voor nodig, maar weet dat een elektrische wagen die opgeladen wordt met stroom uit een nieuwe gascentrale minder CO2 uitstoot dan een wagen op fossiele brandstof.
 • Gino Denil

  1 week geleden
  Het ergste is, Josefien Segers, dat die 5/7 van elektrische energie geproduceerd met afbetaalde kerncentrales en gesubsidieerde windmolens, ons aangerekend wordt aan de prijs van het duur gas in de wereld. Een roof waarmee groen gelukkig is en waarbij ze - en andere beleidspartijen - vinden dat al deze die boven het sociaal inkomen zitten hun spaargeld of wat ze nog over konden houden per maand maar aan moeten besteden. Die wil ik onze energie transitie niet zien afhandelen.
 • Geert Tamsyn

  1 week geleden
  Met kerncentrales kopen wij sowieso elektriciteit in Frankrijk, want "onze" kerncentrales zijn Frans.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Bevestigd: burgemeesters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur
  12

  Bevestigd: burgemees­ters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur

  De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten mits overleg met de provinciegouverneur en een goede motivatie. Dat bevestigden Antwerps gouverneur Cathy Berx en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag in ‘De Zevende Dag’. Vilvoords burgemeester Hans Bonte legt zondagnamiddag al meteen een besluit voor aan Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren, om het CST op te leggen in fitnesscentra.