Emmanuel André.
Volledig scherm
Emmanuel André. © Photo News

Emmanuel André: “Eerste golf was nog maar voorsmaakje van wat zich nu aan het ontvouwen is”

Volgens microbioloog Emmanuel André was de eerste coronagolf van begin dit jaar nog niets in vergelijking met wat we nu meemaken. Dat zegt hij woensdagochtend op Twitter. Daarmee sluit de wetenschapper zich aan bij wat epidemioloog Pierre Van Damme even daarvoor bij HLN LIVE zei over de dramatische coronacijfers in ons land.

 1. OVERZICHT. Al bijna evenveel coronapatiënten in het ziekenhuis als op recorddag tijdens eerste golf

  OVERZICHT. Al bijna evenveel coronapa­tiën­ten in het ziekenhuis als op recorddag tijdens eerste golf

  Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in ons land al meer dan 11.000 mensen overleden aan Covid-19. Tussen 18 en 24 oktober waren er dagelijks gemiddeld 13.858 nieuwe besmettingen, een stijging met 40 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. We naderen ook het trieste record van het aantal gehospitaliseerde coronapatiënten tijdens de eerste golf.
 2. Corona-uitbraak in 1 op de 4 rusthuizen: “We komen serieus handen tekort”
  PREMIUM

  Corona-uit­braak in 1 op de 4 rusthuizen: “We komen serieus handen tekort”

  Het gaat van kwaad naar erger in de rusthuizen. In zowat de helft van de Vlaamse woonzorgcentra zijn opnieuw coronabesmettingen vastgesteld, en één op de vier kampt zelfs met een uitbraak. Ook het aantal overlijdens stijgt fors. Vooral door het uitvallen van personeelsleden is het op sommige plaatsen nog moeilijk te bolwerken. Daarom werd de bezoekregeling aangepast naar één vast knuffelcontact en één ander contact per twee weken.
 1. Pyromaan steekt per ongeluk zichzelf in brand
  Play

  Pyromaan steekt per ongeluk zichzelf in brand

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers