REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

EMA laat 17 miljoen geblokkeerde vaccins van J&J vernietigen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

De geblokkeerde loten van het coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen) worden niet meer vrijgegeven en moeten worden vernietigd. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. Er wordt niet meegedeeld om hoeveel loten het precies gaat. Volgens Noël Wathion, de nummer twee van EMA, moeten in heel Europa 17 miljoen dosissen in de vuilnisbak, waaronder 2,4 miljoen die opgeslagen lagen in Beerse. Dat zegt hij aan de krant De Tijd. In de VS moeten 60 miljoen dosissen worden weggegooid, meldt The New York Times. De impact op de Belgische vaccinatiecampagne is nog niet bekend.

  1. Tweede AstraZeneca-prik vervroegen voor 65-plussers en risicopatiënten? “Onze mailbox puilt uit, maar pas belofte bij zekerheid over de leveringen”

    Tweede AstraZene­ca-prik vervroegen voor 65-plus­sers en risicopa­tiën­ten? “Onze mailbox puilt uit, maar pas belofte bij zekerheid over de leveringen”

    Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zegt op dit moment nog geen belofte te kunnen doen om 65-plussers en risicopatiënten die een eerste coronaprik van AstraZeneca hebben gekregen, vroeger dan gepland hun tweede prik te geven. Voor hen staat de termijn momenteel nog op twaalf weken, en pas als er zekerheid is over een grote AstraZeneca-levering over twee weken, kan hun tweede vaccinatie eventueel vervroegd worden van augustus naar juli. Dat hebben Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid Dirk Dewolf gezegd op de wekelijkse persbriefing rond de vaccinatiecampagne.