Els Nissens, met hondje Dawson uit China.
Volledig scherm
PREMIUM
Els Nissens, met hondje Dawson uit China. © Wannes Nimmegeers

Els verhuisde na 17 jaar noodgedwon­gen van China naar België: “Twee keer per dag moesten we onze temperatuur doorgeven via een app”

Goed een jaar geleden reisde de Vlaamse Els Nissens (51) van thuisstad Shanghai naar België. De terugweg werd een onmogelijke calvarietocht: Covid houdt de grenzen van China op slot. Onvoorzien moest Els 25 jaar buitenland in een container het water over sturen en haar jongste zoon achterlaten. België, nochtans enige eigenaar van haar roots, is wennen. “Ik ben nog volop aan het ontdekken.”

  1. Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofdebat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik teruggekeerd”

    Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofde­bat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik terugge­keerd”

    PVDA, oppositiepartij in het Vlaams Parlement, heeft vanmiddag een stemming uitgelokt om minister-president Jan Jambon (N-VA) terug te roepen uit het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Dat gebeurde nadat er heibel was in het Vlaams Parlement over het stikstofdossier. De vraag werd echter verworpen door de meerderheid. Jambon vindt het spijtig dat hij er niet bij was, reageert hij. “Als de oppositie het maandag had gevraagd, was ik teruggekeerd”, aldus de minister-president.