Els Clottemans.
Volledig scherm
Els Clottemans. © BELGA

Els Clottemans zet eerste stappen om gevangenis vervroegd te verlaten

Els Clottemans (35), die in 2010 tot dertig jaar cel werd veroordeeld voor de beruchte ‘parachutemoord’, wil de gevangenis verlaten. Ze heeft in juni een aanvraag ingediend om vervroegd vrijgelaten te worden. Volgende week dinsdag wordt haar verzoek behandeld in de strafuitvoeringsrechtbank. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag. 

161 reacties

 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Het is uiteindelijk de rechter die beslist, maar naar mijn gevoel was dit toch een "lynch-proces", de emotie voor de rede, het zal niet de eerste keer geweest zijn, noch de laatste.
 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Als je weet dat de juryleden in het proces door de advocaten geanalyseerd worden en vervolgens al dan niet geweerd dan weet hoe deze poppenkast in elkaar steekt.
 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Degenen die menen dat ze onschuldig is, hebben jullie het dossier ingekeken? Waren jullie bij het proces aanwezig? Er zullen wel genoeg indirecte bewijzen geleverd zijn, en indirecte bewijzen zijn ook bewijzen. Als jullie mening gebaseerd is op wat er in de media verschenen is, zit je er dik naast. Een proces wordt gevoerd in een rechtbank, niet in een krant.
 • Erwin V.D.

  1 jaar geleden
  Of zij schuldig was aan de moord van haar vriendin tijdens een fatale parachutesprong is nooit bewezen worden en toch zit ze al 10j, misschien onschuldig, in de cel. Dus voor mij mag ze direct vrij! Toch raar dat die gezamenlijke vriend waarop beide verliefd waren nooit in een cel, buiten voorhechtenis, beland is.
 • Dirk Hofstede

  1 jaar geleden
  Mij is zoiets overkomen in 2001 in Duitsland. 0,0,0 Bewijs. Ik kon kiezen; Bekennen en 3,5 jaar , niet bekennen zou de straf hoger worden. Ik heb niet bekent en kreeg 5 jaar en 6 maanden. Beste lezer , dit is geen fabeltje.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Tien jaar na parachutemoord: "We stellen het goed. Ons leven loopt weer zoals het moet"

  Tien jaar na parachute­moord: "We stellen het goed. Ons leven loopt weer zoals het moet"

  De twee kinderen van Els Van Doren (36), slachtoffer van de parachutemoord, zijn zelf uit een vliegtuig gesprongen. "Ze wilden voelen wat hun moeder zoveel keer heeft gevoeld toen ze aan haar parachute hing", zegt vader en weduwnaar Jan De Wilde (56). "Het is nu 10 jaar geleden dat mijn vrouw gestorven is. Ondanks alle miserie gaat alles goed met ons. Mocht ik ooit nog Els Clottemans tegenkomen, dan draai ik me om. Ik wil haar nooit meer zien."
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven