Els Clottemans op 20 oktober 2010, vandaag exact tien jaar geleden, toen ze het verdict van de assisenjury te horen kreeg.
Volledig scherm
Els Clottemans op 20 oktober 2010, vandaag exact tien jaar geleden, toen ze het verdict van de assisenjury te horen kreeg. © BELGA

Els Clottemans mag gevangenis veertien jaar na parachutemoord nog niet verlaten

Els Clottemans, die vandaag exact tien jaar geleden schuldig werd verklaard aan de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren in de beruchte zaak rond de ‘parachutemoord’, mag de gevangenis voorlopig niet verlaten. Dat heeft de Gentse strafuitvoeringsrechtbank beslist, zo schrijft Het Nieuwsblad. De nu 36-jarige Clottemans werd tot dertig jaar cel veroordeeld voor de moord in 2006. 

 1. “Het proces van de parachutemoord overdoen? De moeite waard”: hoe enkel een motief Els Clottemans naar de cel stuurde
  PREMIUM

  “Het proces van de parachute­moord overdoen? De moeite waard”: hoe enkel een motief Els Clottemans naar de cel stuurde

  Vierduizend meter hoogte, adrenalinekick, zo vrij als een vogel. Els Van Doren (37) weet op 18 november 2006 perfect wat te verwachten wanneer ze de handgreep op het dak van het sportvliegtuigje loslaat. Maar deze keer weigert haar parachute dienst. Els stort met dodelijke snelheid neer in een tuin in Opglabbeek. Geen dramatisch ongeval: er is geknoeid met haar materiaal. En de enige die een motief had, sprong diezelfde dag uit datzelfde vliegtuig: de toen 22-jarige Els ‘Babs’ Clottemans.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen