Els Clottemans.
Volledig scherm
Els Clottemans. © rv

Els Clottemans mag gevangenis niet verlaten: “Wellicht omdat ze niet wil bekennen”

Els Clottemans (35), tot 30 jaar cel veroordeeld voor de zogenaamde ‘parachutemoord’, mag de gevangenis overdag dan toch niet verlaten. Dat besliste de strafuitvoeringsrechtbank (SURB) deze voormiddag in Gent. Clottemans had gevraagd om overdag een opleiding te kunnen volgen en enkel te moeten overnachten in de gevangenis. Volgens Jef Vermassen, de advocaat van de familie van het slachtoffer, is Clottemans’ verzoek wellicht mee afgewezen, omdat ze niet wil bekennen.

140 reacties

 • Lode vleminckx

  2 jaar geleden
  Ik ken het para wereldje zeer goed en vind het samen met veel insiders nog steeds een rare zaak. Feit is waarom zou ze bekennen als ze blijft volhouden, dat ze het niet deed.
 • sonja d.

  2 jaar geleden
  Waarom leren die niet terwijl ze in de gevangenis zitten? Via internet lessen volgen en voor de examencommissie komen. Ze hebben daar jaren gezeten en als ze gaan vrij komen moeten ze op cursus (als stempelende? cfr Lelièvre). Welk diploma hadden ze en is daar geen werk meer in te vinden? Als je daar 10 jaar zit, kan je al een universitaire master hebben gehaald!
 • Jan Delafontaine

  2 jaar geleden
  Een mentaal zwakkere persoon, daar durven ze zich op af te reageren, de rechtbanken. Terwijl echte criminelen continue strafvermindering of zelfs in de meeste gevallen geen straf krijgen.
 • Rik Cappelle

  2 jaar geleden
  Persoonlijk zou ik nog veel liever wegrotten in mijn cel dan iets te bekennen dat ik niet gedaan heb. Nooit ofte nimmer zou ik bekennen al binden ze mij in een vierspan. Never.
 • Marc Camp

  2 jaar geleden
  Ze gaan haar chanteren om een bekentenis eruit te krijgen, maw een gedwongen bekentenis. Wat is dat waard? Niets. Totaal niets. We weten allen dat de werkelijke moordenaar niet gevat is en veijuit is gegaan dankzij connecties en vooral Vermassen.
 1. Weduwnaar van slachtoffer parachutemoord: “Als ik Els Clottemans ooit tegenkom op straat, draai ik me om”
  PREMIUM

  Weduwnaar van slachtof­fer parachute­moord: “Als ik Els Clottemans ooit tegenkom op straat, draai ik me om”

  Els Clottemans, veroordeeld tot dertig jaar cel voor de parachutemoord, wil vervroegd vrijkomen. Ze heeft daarvoor ook een aanvraag ingediend, die dinsdag wordt behandeld. Clottemans heeft intussen een derde van haar straf uitgezeten en kan dus vervroegd vrijkomen. "Mocht ik haar ooit tegenkomen op straat, dan draai ik me om. Ik wil haar nooit meer zien", zegt de weduwnaar van het slachtoffer.
 2. “Eindige straf moet oneindig kunnen worden”: strafpleiter Walter Damen hoopt dat nieuwe regering werk maakt van hervorming
  PREMIUM

  “Eindige straf moet oneindig kunnen worden”: strafplei­ter Walter Damen hoopt dat nieuwe regering werk maakt van hervorming

  We moeten af van het systeem waarbij veroordeelden na één derde van hun straf automatisch kunnen vragen om vervroegd vrij te komen. Dat zegt de bekende strafpleiter Walter Damen. Hij pleit voor minimale straffen die veroordeelden daadwerkelijk moeten uitzitten terwijl ze werken aan hun terugkeer in de samenleving. "Wie dat weigert, blijft in de cel. Zelfs als hij of zij einde straf is."
 1. Na noodkreet buschauffeurs van eersteklasseclubs: gebruik van Bengaals vuur rond voetbalstadions wordt strenger aangepakt

  Na noodkreet buschauf­feurs van eersteklas­se­clubs: gebruik van Bengaals vuur rond voetbalsta­di­ons wordt strenger aangepakt

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft maandag samen met de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en een delegatie buschauffeurs van eersteklasseclubs aangekondigd dat het gebruik van pyrotechnisch materiaal zoals Bengaals vuur en rookbommen rond de voetbalstadions strenger wordt aangepakt. De voetbalwet zal verstrengd worden.
 2. De parachutemoord: aparte zaak die Vlaanderen in twee kampen verdeelde
  PREMIUM

  De parachute­moord: aparte zaak die Vlaanderen in twee kampen verdeelde

  Binnen enkele weken is het precies 13 jaar geleden dat Els Van Doren (36) te pletter stortte in het Limburgse Opglabbeek. Haar parachute was gesaboteerd door haar liefdesrivale Els Clottemans (nu 35). In 2010 werd ze daarvoor veroordeeld tot 30 jaar cel. Negen jaar later heeft ze een aanvraag ingediend om vervroegd vrijgelaten te worden. De uiterst geraffineerde moord verdeelde het land in twee kampen. Ook nu nog geloven de enen dat de daderes ten onrechte tot 30 jaar cel veroordeeld werd, want materiële bewijzen tegen haar werden er nooit gevonden. Volgens anderen is ze schuldig omdat ze de enige was die een motief had om Van Doren om te brengen.