Elke nieuwe radio moet vanaf 2023 digitale ontvanger voor DAB+ hebben
Vanaf 1 januari 2023 moet elke nieuwe radio een digitale ontvanger hebben. Daarnaast zal het verplicht zijn voor autoconstructeurs om in elke nieuwe wagen DAB+ te voorzien. Dat staat in het nieuwe radiodecreet van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V).
Delen per e-mail
Het nieuwe radiodecreet zet in de eerste plaats in op een vereenvoudiging van het radiolandschap. Zo wordt de verouderde regeling rond regionale omroeporganisaties afgeschaft.
De nieuwe erkenningen zullen toegekend worden na een vergelijkende toets, minister Dalle spreekt van een soort “beauty contest”. Geïnteresseerde partijen zullen een dossier moeten indienen en een jury zal de dossiers beoordelen. De spelers met het beste dossier zullen erkend worden voor vijf jaar.
Tot slot wordt er ook sterk ingezet op digitalisering. Zo zullen vanaf 1 januari 2023 alle FM-radio-ontvangsttoestellen een digitale ontvanger moeten hebben. Daarnaast zal het verplicht zijn voor autoconstructeurs om in elke nieuwe wagen DAB+ te voorzien.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Diepgelovige verspreider van ‘Gods woord’ riskeert vier jaar cel (20)
-
Slimme verlichting en beveiligingscamera’s: met deze ingrepen geef je inbrekers geen kans
In 2019 noteerde de politie 47.021 meldingen van woninginbraak in ons land. De coronacrisis strooit echter ook inbrekers roet in het eten, want dit cijfer is met dank aan de avondklok en het sterk toegenomen thuiswerk sinds de eerste lockdown gedaald. Toch blijf je ook nu beter op je hoede. Met de volgende tips hou je je huis inbraakvrij. -
68
Andere strategie om vaccinatie te versnellen? Vandenbroucke laat één-prikstrategie onderzoeken
-
-
PREMIUMEmelgem/Bissegem
Al 22 jaar gescheiden maar volgens de staat nog getrouwd: “Ik kan geen huis kopen omdat mijn echtgenoot zogezegd ook moet tekenen”
-
Knokke-Heist45
Knokke-Heist wil met nieuwe maatregel rem zetten op tweede verblijven
Knokke-Heist wil de kopers van huizen en appartementen in bepaalde wijken verplichten hun hoofdverblijfplaats te vestigen in die woning. Dat zegt de nieuwe burgemeester Piet De Groote zaterdag in een interview aan De Tijd. -
OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt verder toe: 23 procent meer besmettingen, ziekenhuisopnames stijgen met 20 procent
-
Energie
Dit zijn de grootste energieslurpers in uw huis
Een doorsnee Belgisch gezin betaalt jaarlijks meer dan 1.600 euro aan energie*. Wel 73,5 procent van onze verbruikte energie spenderen we aan de verwarming van onze woning. Enkel in Luxemburg ligt dat percentage nog hoger. Daartegenover staat dat we in verhouding weinig energie verbruiken om de woning te verkoelen en te koken. Mijnenergie.be ging na hoe u die kennis in uw voordeel omzet.
15 reacties
Gert Blommaert
freddy vandersmissen
Ronny Biesen
Patrick Marinus
Brigitte Coussement