Een lekkende hydraulische leiding van een tractor maakte Kattenbos in Vlierzele en Keerstraat in Vlekkem/Ottergem dinsdagochtend spekglad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lekkende hydraulische leiding van een tractor maakte Kattenbos in Vlierzele en Keerstraat in Vlekkem/Ottergem dinsdagochtend spekglad. © Koen Moreau

Elke dag van oktober ongeval met landbouwvoertuig

In de maand oktober gebeurt elke dag een ongeval met een landbouwvoertuig. Verkeersinstituut VIAS roept in deze oogstperiode op tot wederzijdse alertheid: “Het is aan landbouwers om hun modder zoveel mogelijk van de weg te vegen, maar andere weggebruikers moeten er zich ook bewust van zijn dat er nu veel activiteit is en dat snelheid moet aangepast worden”, klinkt het.

45 reacties

 • Johan Aerts

  2 maanden geleden
  Dat is helemaal geen wonder zoals die rijden (veel te snel)
 • jan geens

  2 maanden geleden
  Het is wel een landbouwvoertuig maar geen landbouwer. Voor een trekker moet je een C, een examen theoretisch en praktisch en om de 5 jaar bewijzen dat je lichamelijk nog geschikt bent. Vele oudere bestuurders hebben vanzelf den G , die eeuwig geldig is en trekken precies dezelfde lasten aanhanger . Waarom nog een C gaan halen ? De stukjes grond worden hoe langer hoe kleiner en de trekkers hoe langer hoe groter .
 • Steve Delanghe

  2 maanden geleden
  Die voertuigen worden steeds groter, zwaarder en sneller. De straten zijn hier niet voor aangepast.
 • jos segers

  2 maanden geleden
  Ze moeten inderdaad hun snelheid aanpassen wat totaal niet van toepassing is. Ze blijven hun maximumsnelheid aanhouden met volgeladen kar en met de telefoon aan het oor. Nooit begrepen dat je vanaf 16 jaar met zo een tientonner de weg op mag terwijl een vrachtwagenchauffeur zich moet blauw betalen voor zijn rijbewijs.
 • ludo verbueken

  2 maanden geleden
  Daar mag wel eens iets aangedaan .worden
 1. Minister Verlinden reageert op rellen: “Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”
  Play

  Minister Verlinden reageert op rellen: “Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”

  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was de politie zondag goed voorbereid op mogelijke incidenten na de voetbalmatch. Maar toch konden de rellen niet voorkomen worden. De minister wenst zich hier alvast niet bij neer te leggen. “Wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”, zo verklaart ze in de studio van VTM NIEUWS.