Volledig scherm
© ShutterStock

Elke dag sluiten twee cafés in Vlaanderen de deuren

Het afgelopen jaar hebben maar liefst 597 cafés in Vlaanderen de deuren gesloten. De daling van het aantal cafés is al langer aan de gang, maar heeft zich nu plots scherper doorgezet. Onder meer het rookverbod en het toenemende aantal alcohol­controles zouden een rol spelen.

49 reacties

 • Dirk Vregels

  1 jaar geleden
  Het enigste wat het cafebezoek heeft doen kelderen is het rookverbod. Echter aan het verlies van overheidsinkomsten hierop en de groei van uitgaven aan meer werklozen betalen nu ook de niet-rokers mee. Maar ja, zij willen dat niemand rookt!
 • Robert DE REU

  1 jaar geleden
  Ben al 10 tallen jaren niet meer op cafe geweest ( inde jaren 60 en 70 kwam ik er heel vaak en veel plezier gehad ), wat kan je de dag van vandaag nog doen op cafe, duur, ben roker dus zegt genoeg, en als je ook maar een paar pintjes drinkt staat je voor de Politierechter, nee bedankt drink thuis savonds wel bij de TV enkele glaasjes wijn, nog zo gezellig en veilig.
 • Marc LInden

  1 jaar geleden
  te hoge prijzen en slechte service in horeca zaken in het algemeen. Ook kappers en soortgelijke zaken vragen veel te veel geld voor dat wat ze doen. Was juist in Waremme (Borgworm). Kapper voor vrouwen, wassen, knippen, föhnen en producten 21 euro en een tas koffie. Was ondertussen koffie gaan drinken met een cognac 3 euro voor alles. Probeer eens in Vlaanderen??
 • Freddy De Vos

  1 jaar geleden
  De meeste café's zijn dieven! Sommige vragen €2,50 of meer voor een glas cola!
 • Jef Lois

  1 jaar geleden
  Normaal ze maken hun eigen cafe kapot met hun ongeziene prijzen. Hier in ons dorp is een café waar je een pint drinkt aan 1 € en een Leffe en Duvel aan 1,6 € en die café zit alle dagen van in de voor middag tot in de nacht stamp vol er komen werkmensen en mensen in maatpak. Hoe kan het dat dergelijke zaak kan leven en anderen voor een Duvel bijna 4€ vragen. Hebzucht dat is alles;
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven