Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © getty

Elke dag raken 12 schoolkinderen betrokken bij ongeval

Het was dan wel een atypisch schooljaar, toch waren in 2020 liefst 12 kinderen per dag betrokken bij een ongeval op weg naar school. Dat blijkt uit cijfers van het verkeersinstituut VIAS. "Leer je kind het verkeer kennen."

23 reacties

 • Kate Van hecke

  3 maanden geleden
  veel kinderen, hebben nog niet genoeg stuurvaardigheid op die leeftijd, zijn vlug verstrooid, meer schoolbussen inleggen!
 • Anneke Brusselmans

  3 maanden geleden
  Ik hou mijn hart al vast voor de eerste schooldag hopelijk moet niemand dit verschrikkelijke nieuws horen dat hun kind er niet meer is . Eerlijk hoeveel mensen rijden er 30 aan school ? Weinig maar pas op er zijn ook jeugd die de regels aan hun laars lappen . Zonder handen fietsen gsm gebruik met 4 naast elkaar rijden koptelefoon op zijn natuurlijk ook foute dingen maar daarvoor moeten ze nog niet omver gereden worden hè het zal je kind maar zijn . En aan rond punt stopt er bijna niemand meer
 • gustaaf van bever

  3 maanden geleden
  Bob Fréson, 80% ? Waar staat deze berekening? Ik rij regelmatig op een gewestweg waar een school is, en zelfs in het verlof rijden de auto's daar keurig 50 km/uur en als de dynamische snelheidsplaat brand , zie ik praktisch niemand meer dan 30 km/ uur rijden. Voor mij telt: bestuurder , wees hoffelijk en alert, fietser denk er aan, zelfs in je recht ben je een ZWAKKE weggebruiker. Verder begin ik niet over wie fout of gelijk heeft..
 • Frans Peeters

  3 maanden geleden
  Wat een egoisme bij de autobestuurders alsof je belasting betaald om iemand te mogen omrijden, fietser en zeker een kind is een zwakke weggebruiker en altijd in recht
 • Luc Janssens

  3 maanden geleden
  bob jansens, zeer juist verwoord. Fietsers gebruiken ook het zebrapad om al fietsend over te steken. Blijkbaar is dat ook al een recht geworden. Op zebrapad oversteken = afstappen.
 1. Assisenproces rond moord op Julie Van Espen start woensdag met samenstelling jury

  Assisenpro­ces rond moord op Julie Van Espen start woensdag met samenstel­ling jury

  Voor het Antwerpse hof van assisen wordt woensdag de volksjury samengesteld voor het proces van Steve Bakelmans (41). Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van en de moord op Julie Van Espen, een 23-jarige studente uit Schilde. De verontwaardiging was groot toen bleek dat Bakelmans twee jaar voordien al veroordeeld was voor verkrachting, maar nog altijd vrij rond liep omdat zijn zaak maar bleef aanslepen voor het hof van beroep.